FOLLOW US: facebook twitter

Διαλύουν την Παθολογική εν μέσω πανδημίας!

Ημερομηνία: 30-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53145″ img_size=”full”][vc_column_text]Με διάταξη Κικίλια και “πλάτη” 6ης ΥΠΕ φεύγουν από το Νοσοκομείο Πύργου δυο Παθολόγοι και μένει μόνο “ΕΝΑΣ”

-Στα “κάγκελα” η Ένωση Ιατρών και ο Σύλλογος Εργαζομένων

Λουκέτο εν μέσω πανδημίας, στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, βάζει η διάταξη Κικίλια, καθώς δυο από τους τρείς ειδικευμένους Παθολόγους- που είχαν αποκτήσει οργανική θέση στον Πύργο- επιστρέφουν στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας! Με την εφαρμογή της διάταξης, ουσιαστικά διαλύεται η Παθολογική κλινική της Ν.Μ. Πύργου καθώς με έναν μόνο Παθολόγο η λειτουργία της είναι αδύνατη…

Η περίεργη αυτή απόφαση του Υπουργού Υγείας και οι συνέπειες της, είχαν επισημανθεί από την ΠΡΩΙΝΗ εγκαίρως ωστόσο εξακολουθεί να προκαλεί ερωτηματικά η σπουδή της 6ης ΥΠΕ για επιστροφή των Παθολόγων αλλά και η αναστάτωση που έχει προκληθεί δεδομένου ότι με απόφαση της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας θα μπορούσαν οι δυο γιατροί να μετακινηθούν εκ νέου στον Πύργο…

Ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Χρ. Χριστόπουλος, μας παρέπεμψε στον Δυπεάρχη Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος όμως, απέφυγε να τοποθετηθεί και να απαντήσει πως θα αποφευχθεί το “λουκέτο” καθώς στις αλλεπάλληλες κλήσεις μας επέλεξε τη σιωπή…

Είναι απορίας άξιο και εξοργιστικό συνάμα, πως ένα Νοσοκομείο που εξυπηρετεί ολόκληρο το Νομό, να κινδυνεύει κάθε τρεις και λίγο να αναστείλει τη λειτουργία του βασικότερου τμήματος του που είναι η Παθολογική κλινική και μάλιστα να τορπιλίζεται με αδικαιολόγητες αποφάσεις και στάσεις η προσπάθεια του.

Ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί όλο το νομό, νοσηλεύει ύποπτα περιστατικά covid 19 και έχει αναπτύξει 36 κλίνες για τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων αν χρειαστεί… Με ένα μόνιμο Παθολόγο πως ακριβώς θα ανταπεξέλθει;

Με ανακοίνωση της, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, προειδοποιεί με αναστολή της λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής εάν δεν μετακινηθούν-αποσπαστούν το συντομότερο ειδικευμένοι Παθολόγοι. Όπως εξηγούν, συνέπεια του Νόμου Κικίλια (Ν.4683/10-04-2020) και της επιστροφής των δυο γιατρών στη ΝΜ Αμαλιάδας, η Παθολογική κλινική της Ν.Μ. Πύργου μένει να λειτουργεί με δυο ειδικευμένους ιατρούς. Ένα με βαθμό Επιμελητή Α’ και έναν με βαθμό Διευθυντή, μόνο που ο Διευθυντής Παθολόγος έχει μετακινηθεί από το Κ.Υ. Ανδρίτσαινας και η η μετακίνηση του στον Πύργο λήγει στις 30 Μάιου. “Ως εκ τούτου, στην Παθολογική κλινική της Ν.Μ. Πύργου απομένει ένας ιατρός (με βαθμό Επιμελητή Α΄) μετά τις 30/05/2020. Η Παθολογική Κλινική προβλέπεται να λειτουργεί με επτά (7) ειδικευμένους παθολόγους και εννέα (9) ειδικευόμενους εν καιρώ ειρήνης. Σήμερα, εν καιρώ πολέμου, υπηρετούν ένας (1) ειδικευμένος Επιμελητής Α΄ και δύο (2) ειδικευόμενοι.

Εύλογα προκύπτει ανάγκη, άμεσης και κατεπείγουσας ενίσχυσης της Παθολογικής κλινικής και πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων ειδικευμένων και ειδικευομένων καθώς και να τοποθετηθεί οπωσδήποτε συντονιστής διευθυντής.

Επίσης η Ένωση ζητά την τοποθέτηση ιατρού λοιμωξιολόγου, εν όψει της συνέχισης της απειλής της πανδημίας Covid-19. Η Ένωση των Νοσοκομειακών Ιατρών, απευθυνόμενη προς κάθε αρμόδια διοικητική υπηρεσία, ζητά την άμεση μετακίνηση/απόσπαση ειδικευμένων Παθολόγων στη Ν.Μ. Πύργου έως ότου καλυφθούν οι κενές θέσεις Παθολόγων που υπάρχουν.

Τονίζουμε, πως σε κάθε διαφορετική περίπτωση, η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του μεγαλύτερου, πληρέστερα εξοπλισμένου και στελεχωμένου νοσοκομείο του νομού, ως τμήμα νοσηλείας, θα καταστεί αδύνατη, άσχετα με την όποια εφημεριακή κάλυψη εφαρμοστεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, εν μέσω μάλιστα της πανδημίας Covid-19.

Σε περίπτωση μη κάλυψης της Παθολογικής Κλινικής, άμεσα, θα πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία αυτής ως μονάδας δευτεροβάθμιας περίθαλψης και ταυτόχρονα, θα πρέπει να δρομολογηθεί η συνεργασία με τα όμορα νοσοκομεία προκειμένω να παραλαμβάνουν τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας είτε στην Παθολογική κλινική είτε σε ειδική πτέρυγα για Covid-19.

Επίσης, λόγω της παρούσης πανδημίας, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου, απαιτεί την μονιμοποίηση όλων των υπηρετούντων επικουρικών ιατρών στη Ν.Μ Πύργου και τονίζει ότι η απόλυση έστω και ενός εξ΄ αυτών θα ήταν εγκληματική.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου, είναι αντίθετη σε κάθε εμβαλωματική λύση, όπως και με κάθε ρουσφετολογική μετάθεση προσωπικού που έχει γίνει με προηγούμενο νόμο από την Ν.Μ. Πύργου σε προνομιούχα κεντρικά νοσοκομεία”.

(Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων, η οποία φιλοξενείτε στη σελίδα 15.)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος