FOLLOW US: facebook twitter

Διάκριση μαθητών Δήμου Ζαχάρως στην τελική φάση Παιδικών Ολυμπιακών Αγώνων

Ημερομηνία: 07-04-2024 | Συντάκτης:

Οι “Ολυμπιονίκες” της Ζαχάρως έκαναν περήφανους γονείς, εκπαιδευτικούς και συμμαθητές στην τελική φάση των Παιδικών Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αρχαία Ολυμπία. Μαθητές και μαθήτριες, με τους εκπαιδευτικούς τους, από τη Ζαχάρω και τη Φιγαλεία, συμμετείχαν στους τελικούς αγώνες και διακρίθηκαν. Σε μια όμορφη πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, οι “πόλεις – κράτη” εκπρόσωποι των Δημοτικών Σχολείων των Δήμων, με τους μαθητές – αθλητές τους, αναβίωσαν το αρχαίο κάλλος και έκαναν κτήμα τους τα ιδεώδη του Ολυμπιακού Πνεύματος, στους αγώνες της ευγενούς άμιλλας που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. Τους μαθητές του Δήμου Ζαχάρως συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί τους και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γεώργιος Τριγάζης.

Σε μήνυμά του, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος ανέφερε:

<<Στην αρχαιότητα οι πόλεις-κράτη, γκρέμιζαν συμβολικά μέρος από τα τείχη τους για τη είσοδο των αθλητών στην πόλη. Ήθελαν να δείξουν ότι με τέτοιους αθλητές δεν χρειάζονται τείχη για  ασφάλεια. Έτσι και για εμάς σήμερα με τέτοιους νέους και νέες, αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους δασκάλους τους που έλαβαν μέρος στους Παιδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας για την πρωτοβουλία αυτή.

Τα νάματα του Ολυμπισμού είναι επίκαιρα όσο ποτέ, και μας φωτίζουν το δρόμο ώστε να πετύχουμε όλοι μαζί το καλύτερο για τον τόπο μας. Οι μαθητές μας έφεραν το Ολυμπιακό ιδεώδες στο Δήμο μας, ως προπομποί, αφού στις 16 Απριλίου 2024, θα υποδεχθούμε την Ολυμπιακή Φλόγα, που θα περάσει από την Ζαχάρω, στο παγκόσμιο ταξίδι της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Ως Δήμαρχος Ζαχάρως σας ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας>>.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος