FOLLOW US: facebook twitter

Διαγνωστικό τεστ για τον Covid-19 αναπτύσσει το Ι.Τ.Ε.

Ημερομηνία: 10-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”108243″ img_size=”full”][vc_column_text]Τεστ διάγνωσης του κορονοϊού δημιουργεί το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) και σύμφωνα με πληροφορίες μας, τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας είναι η καθηγήτρια Ηλέκτρα Γκιζελή, υπεύθυνη του Εργαστηρίου Βιοαισθητήρων του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ι.Τ.Ε. Στην ομάδα μετέχουν ακόμη οι κ.κ. Μπερτσιάς, Σιδηρόπουλος και Χαμηλός.

Στην κ. Γκιζελή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, πρόσφατα ανετέθη από τον διεθνή φορέα Human Frontier and Science Program (HFSP), να συντονίσει το έργο με τίτλο: «Αυτό-οργάνωση και βιομηχανικές ιδιότητες της ενδοσωματικής μεμβράνης».

Οι χρηματοδοτήσεις του HFSP στην έρευνα είναι υψηλού επιπέδου, με ανταγωνιστικά κριτήρια και ανατίθενται σε διεθνείς διεπιστημονικές ομάδες.  Εφέτος επιλέχθηκαν 20 ερευνητικές προτάσεις για χρηματοδότηση, από τις 549 που υποβλήθηκαν. Η Ηλέκτρα Γκιζελή είναι καταξιωμένη διεθνώς ερευνήτρια και «μοιράζεται το βραβείο με τον Marino Zerial (Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας Κυττάρων και Γενετικής, Ινστιτούτο Max Planck, Γερμανία), τον  Toshio Ando ( WPI  Nano Life Science Institute, Πανεπιστήμιο  Κanazawa, Ιαπωνία) και τον  Andrew J. Spakowitz (Τμήμα  Χημικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο του Στάφορντ, ΗΠΑ). Το κοινό ερευνητικό τους έργο αφορά στη μελέτη της δομής και λειτουργίας των βιολογικών μεμβρανών».

Πηγή: efsyn.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot