FOLLOW US: facebook twitter

«Δεν θέλουμε παραγωγούς επαίτες»: Διαδικτυακή συνέντευξη του αντιπερ/ρχηΑγροτ. Ανάπτυξης, Θεόδ. Βασιλόπουλου

Ημερομηνία: 22-05-2020 | Συντάκτης:

Τους βασικούς άξονες του πλάνου της αγροτικής ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας παρουσίασε χθες το πρωί ο αντιπερ/ρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στα τοπικά και περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης. Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στο πώς επηρέασε η πανδημία του κορονοϊού τον πρωτογενή τομέα, καθώς και στο πλάνο ενεργειών που έγιναν για την αντιμετώπιση των προβλημάτωνπου αντιμετώπισαν οι παραγωγοί προϊόντων όπως η φράουλα, το κολοκύθι κλπ.

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι συγκροτήθηκε επιτροπή που κατέγραψε όλα τα προβλήματα και τόνισε ότι είναι σε διαρκή επαφή με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διευθέτηση ζητημάτων και για τη στήριξη των πληγέντων παραγωγών.

Ερωτηθείς σχετικά από την «Πρωινή», εξέφρασε τη διαφωνία του με τη διαφαινόμενη πρόταση του Υπουργείου για την αποζημίωση των 4 ευρώ στους κτηνοτρόφους.

«Δεν θέλουμε κτηνοτρόφους και παραγωγούς επαίτες. Βάλαμε τη κόκκινη γραμμή μας. Είμαστε αντίθετοι στα 4 ευρώ και επιδιώκουμε ουσιαστική στήριξη στους κτηνοτρόφους», ανέφερε.

Για το ζήτημα της χαμηλής τιμής στα αγροτικά προϊόντα τόνισε ότι επιδίωξη της περιφέρειας εινα να βοηθήσει στην οργάνωση και ισχυροποίηση των ομάδων παραγωγών με διάφορα προγράμματα και χρηματοδοτικα εργαλεία, όπως η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, για να διεκδικήσει υψηλότερες τιμες.

«Μέχρι τώρα είχαν γίνει λίγα βήματα. Είμαστε μια περιοχή με μικρό κλήρο και πραγωγής. Θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες ομάδες παραγωγών ώστε να διαπραγματεύονται και να πετυχαίνουν καλύτερες τιμές και να φτιάχνουν κόστος παραγωγής. Ως Περιφέρεις θα συμβάλουμε στη συλλογική διεκδίκηση και στο να ανοίξουν νέα κανάλια διοχέτευσης των αγροτικών προϊόντων», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος