FOLLOW US: facebook twitter

«Δεν έχουμε καμία δουλειά στα γήπεδα»

Ημερομηνία: 12-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Ηλεία, Κοινωνία, Νέα

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας από τους αστυνομικούς της Ηλείας

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για την αντιμετώπιση της πολιτείας προς το επάγγελμά τους εξέφρασαν χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί της Ηλείας με κινητοποίηση έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, με αφορμή τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού έξω από αθλητικό χώρο στην Αττική.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποίησεων, με στόχο να αναγνωριστεί ως «επικίνδυνο» το επάγγελμα του αστυνομικού και να τερματιστεί η φύλαξη των αθλητικών χώρων στη διάρκεια αγώνων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης, Γρηγόρης Κατσώλης, η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει, τονίζοντας ότι δεν χωρούν άλλες αναβολές και καθυστερήσεις στη λήψη τολμηρών αποφάσεων.

«Ζητάμε να δοθεί ένα τέλος στη βία κατά των αστυνομικών. Όπως όλοι γνωρίζετε, ζητάμε από την πολιτεία την άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από τους χώρους πάσης φύσεως αθλητικών γεγονότων και την άμεση αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου. Δεν γίνεται με έναν συνάδελφο που δίνει μάχη για τη ζωή του και δεκάδες συναδέλφους κάθε Σαββατοκύριακο να τραυματίζονται συνεπεία δραστών, χουλιγκάνων και κοινών δολοφόνων. Καμία βία δεν δικαιολογείται και καμία αναβολή στη λήψη δραστικών μέτρων δεν πρόκειται να δικαιολογηθεί από εμάς», τόνισε και πρόσθεσε πως η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί πυλώνα της δημοκρατίας και της κοινωνίας και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται από την πολιτεία.

«Οι Έλληνες αστυνομικοί δεν έχουν καμία δουλειά στους αθλητικούς χώρους. Δεν είναι υπάλληλοι καμίας ΠΑΕ και καμίας ΚΑΕ, είναι σκληρά εργαζόμενοι που όταν πάνε να αναλάβουν υπηρεσία, δεν γνωρίζουν αν θα επιστρέψουν σπίτι τους ζωντανοί και αρτιμελείς. Φτάνει πια η βία κατά των αστυνομικών», επισήμανε και άφησε αιχμές για έλλειψη συμπαράστασης από την κοινωνία.

«Θα ήθελα να καυτηριάσω το γεγονός ότι δεν είδαμε καμπάνιες, πορείες διαμαρτυρίας και καμία αλληλέγγυα δύναμη που να καταδικάζουν τη βία κατά των αστυνομικών. Αισθανόμαστε μόνοι και είμαστε μόνοι στο πεζοδρόμιο, το ηθικό μας όμως δεν πτοείται. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να ασκούμε στο ακέραιο το καθήκον μας, διότι η θέση της Ελληνίδας και του Έλληνα αστυνομικού δεν είναι στις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά δίπλα στον πολίτη και στο πεζοδρόμιο, για να προασπίσουμε τη ζωή και την ιδιοκτησία του Έλληνα πολίτη», ανέφερε και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον νοσηλευόμενο αστυνομικό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot