FOLLOW US: facebook twitter

Δελτίο Καιρού: Τα ξεπούλησα φτηνά το χαλί μου, τα ρούχα και το μπρίκι…

Ημερομηνία: 12-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
kalokairi

Καλοί μου φίλοι  καλή σας μέρα

L’État, c’est moi

Με αμείωτους ρυθμούς ο Κυριάκος, εν μέσω θερινής ραστώνης, προχωρά στο ξήλωμα κάθε ίχνους ανεξαρτησίας στη δημόσια διοίκηση και κάθε ελεγκτικού μηχανισμού προκειμένου να υπηρετήσει το μεγαλόπνοο σχέδιό του για το νέο «επιτελικό κράτος».

Όταν σύσσωμη η οικονομική ελίτ – ο Θεός να την κάνει – ένα ολόκληρο μιντιακο σύστημα σε εμφανίζει ως τον Μεσσία που έρχεται «εν τω μέσω της νυκτός», όντας καλομαθημένος γόνος μιας κάτι παραπάνω από εύπορης οικογένειας, ορισμού της πολιτικής ελίτ, πολύ δεν θέλει, είναι εύκολο να ξεφύγεις…

Αποτέλεσμα εικόνας για κυριάκοσ μητσοτάκησ

Κάθε θαύμα τρεις μέρες

 Η κυβέρνηση  του Κυριάκου Μητσοτάκη έφτασε στις τριάντα. Στις 31 όμως πάτησε τα κορδόνια της.

Το απόγευμα της 8ης Αυγούστου η εικόνα από τη Βουλή ήταν τραγελαφική. Το κόμματα αποχωρούσαν το ένα μετά το άλλο, ο προεδρεύων Αθανασίου ψέλλιζε αμήχανα σε στιλ «καινούργιος είμαι, δεν τον ξέρω καλά τον Κανονισμό» και στην αναμπουμπούλα φάνηκε και ο λύκος.

Για την ακρίβεια φάνηκε ο επιρρεπής στα fake news κος Βρούτσης  και  έριχνε τις τροπολογίες τη μια μετά την άλλη. Για να εισπράξει την επομένη τη χλεύη ακόμη και  των πιο χαρακτηριστικών υποστηρικτών της κυβέρνησης: των «Νέων» και της «Καθημερινής».

Αλλά στο τέλος του ευτυχισμένου κυβερνητικού διήμερου όλα ήλθαν τούμπα: τη μια μέρα ψήφισαν με στόμφο τον νόμο για  τη νέα δομή του – επιτελικού – κράτους και την καλή νομοθέτηση. Και τη δεύτερη έφερναν νέο νόμο που κατεδάφιζε κάθε έννοια καλής νομοθέτησης και επιστροφή του καλού  κομματικού  κράτους.

Αυτός ο δεύτερος νόμος θα μείνει στην Ιστορία. Πρώτα γιατί δεν άφησε συναφή διάταξη του Συντάγματος που να μην παραβιάσει και συνεπώς οι υπουργοί που τον εισηγήθηκαν ήταν σα να κόβουν εισιτήρια για να εγχώρια και ευρωπαϊκά δικαστήρια στα οποία – κατά την πρόβλεψη των νομικών – θα καταπέσουν οι διατάξεις του.

Π.χ. η μοχθηρή εκπαραθύρωση της Θάνου με αναδρομική νομοθεσία. Και οι διατάξεις για Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού με άλλο σύστημα ψήφισαν οι πολίτες για δημάρχους και με άλλο θα διοικούν τους δήμους.

Νέοι καιροί νέα ήθη: τα παλιά. Αλλά όχι μόνο. Όπως παρατηρεί διακεκριμένος νομομαθής αυτό δεν ήταν νομοθέτημα, αλλά συνονθύλευμα διατάξεων, που δεν είχαν καν την προσχηματική συνοχή της παλαιάς πρακτικής των νόμων – σκούπα. Αυτός ήταν νόμος φαράσι. Ή όπως θα έλεγε ο αντιπρόεδρος Πικραμένος, ο Φάντης με το ρετσινόλαδο στην ίδια συσκευασία.

Αποτέλεσμα εικόνας για μιράντα ξαφά

Θα μας ταράξουν στο νεοφιλελευθερισμό

Στο πολιτικό σου όραμα το παιδί από το Περιστέρι γίνεται τεχνικός αξονικού τομογράφου (μάρκας Siemens εννοείται), προσλαμβάνεται με μέσο από τη ΝΔ στο Αγλαΐα Κυριακού με μισθό 580 ευρώ και επταήμερη εργασία και δουλεύει για λογαριασμό ιδιώτη που του μειώσαμε την εφορία στο 20% για να προσλαμβάνει εργαζόμενους που θα τους πληρώνει το Δημόσιο!!! Είπατε τίποτα; Να δουλεύουν για ιδιώτη, να τους πληρώνουμε εμείς από τον κρατικό προϋπολογισμό, κι αν είναι ευχαριστημένος ο πελάτης να τους δίνει κι ένα επιπλέον φιλοδώρημα

Θα μπορούσε να είναι αστείο αλλά δεν είναι. Τα πράγματα είναι σοβαρά. Πρώτα καταχρέωσαν τη χώρα δανειζόμενοι ασύστολα και τρώγοντας μέχρι και τους σοβάδες από τα «Μεγάλα» έργα και τις κρατικές προμήθειες, μετά φώναξαν το ΔΝΤ, μας τράβηξαν δύο μνημόνια (κι ένα ο ΣΥΡΙΖΑ, να τα λέμε κι αυτά) και τώρα θέλουν να μας ταράξουν στο νεοφιλελευθερισμό Ομολογώ ξεπερνάει και τη νεοφιλελεύθερη τρικυμία του Στέφανου Μάνου. Ίσως μόνο η γκουρού του είδους κα Μιράντα Ξαφά θα μπορούσε να το σκεφθεί…

Αποτέλεσμα εικόνας για αντωνησ σαμαρασ

Στο αρχείο… και ο Σαμαράς

Τελικά και ο φάκελος του Αντώνη πήρε τον δρόμο του αρχείου. Ετσι απεφάνθη η Εισαγγελέας διαφθοράς, καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις για την παραπομπή του. Σκευωρία λοιπόν η Novartis. Και η Siemens, και η λίστα Λαγκάρντ, και τα Panama Papers, ολα σκευωρίες ήταν και σκευωρίες θα παραμείνουν. Αρκεί να αφορούν τους μεγαλόσχημους, κι όχι  τους φτωχοδιάβολους αυτού του τόπου.

Κατά τα άλλα, ακόμη μία σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Κρήτη, όπου ο Κυριάκος απολαμβάνει τις ολιγοήμερες διακοπές του. Και μετά σου λένε δεισιδαιμονίες και προλήψεις. Σε κάθε περίπτωση, ας ελπίσουμε ότι  δεν θα μας κάνει την τιμή να μας επισκεφθεί. Όχι τίποτε άλλο, είναι και εξαιρετικά σεισμογενής η πολύπαθη περιοχή μας…

Αποτέλεσμα εικόνας για σωκρατησ μαλαμασ

Ασφαλώς και δεν πρέπει…

Καλοκαίρι, καρεκλάκια πετονιές μες στο πανέρι

μες στη βόλτα αυτού του κόσμου που μας ξέρει

με τη φέτα το καρπούζι στο ‘να χέρι…

Σιγά λοιπόν μην τους κάνουμε το χατίρι. Σήμερα θα ροβολήσουμε στο Χλεμούτσι να απολαύσουμε κάτω απ’ το φως του φεγγαριού Σωκράτη Μάλαμα. Και μην ξεχνιόμαστε Δεκαπενταύγουστος παιδιά και ο γιατρός με συμβούλεψε ταξίδι….


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος