FOLLOW US: facebook twitter

Μαγειρεύοντας με τον σεφ Κυριάκο Ντελόπουλο: Cheesecake με αχλάδι & στέβια

Ημερομηνία: 20-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Επέλεξα να φτιάξω το γλυκό αυτό για δύο λόγους: Πρώτον γιατί ασχολούμαι με το helthyfood και στην προσωπική μου ζωή και δεύτερον γιατί η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης μπορεί να είναι εξίσου εθιστική με ναρκωτικό και επιδεινώνει τις γνωστικές δεξιότητες και τον αυτοέλεγχο.

Υλικά

4 κεσεδάκια τυρί μασκαρπόνε

1 κεσεδάκι γιαούρτι

3 κουταλιές στέβια

2 κουταλιές της σούπας μέλι

2 σταγόνες βανίλια

4-5 αχλάδια

Για την βάση

2 κουτιά digestive χωρίς ζάχαρη

150 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα μούλτι ρίχνουμε τα μπισκότα με μέλι, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τσέρκι 24X24 και το απλώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Κόβουμε τα αχλάδια, τα μαλακώνουμε σε νερό με κανέλα και μέλι. Για την κρέμα χτυπάμε μασκαρπόνε γιαούρτι μαζί,μετά προσθέτουμε στέβια, μέλι, βανίλια.

Παίρνουμε την βάση και ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα και τα αχλάδια που αν θέλουμε μπορούμε να τα σοτάρουμε με κονιάκ και μέλι και τα απλώνουμε από πάνω.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει και σερβίρουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε ξηρούς καρπούς και φρούτα.

Λίγα λόγια για τον σεφ Κυριάκο Ντελόπουλο

“Πριν κάποια χρόνια η μαγειρική στην ζωή μου δεν υπήρχε ούτε και στο μυαλό μου. Τώρα είναι η ζωή μου, η αναπνοή μου, χωρίς αυτήν δεν μπορώ να κάνω τίποτα, είναι όλα μου τα συναισθήματα!

Οκτώ χρόνια εμπειρίας – δουλειάς σε διαφορά νησιά Σαντορίνη, Θάσο, Ζάκυνθο, Ρόδο, Κέρκυρα κά, Αγγλία στο Macclesfield όπου ανέλαβα για πρώτη φορά σαν σεφ, αργότερα στην Κύπρο σε Λευκωσία, Αγία Νάπα, Λεμεσό για 2 χρόνια και σήμερα είμαι Executive Chef της εταιρίας PT Ηotelia με 8 ξενοδοχεία σε Αθήνα, Αίγιο, Θεσσαλονίκη, ΠορταριάΝαύπακτο.”

Facebook: kuriakos.ntelopoulos

Facebook: kyriakosntelopouloschef

Instagram: kuriakos ntelopoulos


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος