FOLLOW US: facebook twitter

Δεκαπέντε μέρες χωρίς ΑΤΜ στην Ανδρίτσαινα!

Ημερομηνία: 22-07-2022 | Συντάκτης:

-Σε απόγνωση οι κάτοικοι της νότιας ορεινής Ηλείας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της ορεινής νότιας Ηλείας, καθώς εδώ και περίπου δεκαπέντε ημέρες έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το Αυτόματο Μηχάνημα Ανάληψης χρημάτων της Τράπεζας Πειραιώς (ΑΤΜ), με συνέπεια να μην μπορούν να προβούν σε αναλήψεις και να αναγκάζονται να μετακινηθούν στην Κρέστενα ή τη Ζαχάρω.

Ο λόγος που επικαλείται η διοίκηση της τράπεζας είναι πως το ΑΤΜ έπρεπε να αντικατασταθεί, αλλά αφού μετά την αντικατάστασή του, δεν έχει πραγματοποιηθεί ανεφοδιασμός χρημάτων από την αρμόδια εταιρεία χρηματαποστολών.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΚ Ανδρίτσαινας στην «Πρωινή», Θεόδωρος Τζίβας, έχει επικοινωνήσει με την Περιφερειακή Διοίκηση της Τράπεζας, χωρίς όμως να έχει επιλυθεί το εν λόγω ζήτημα.

«Η εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς και των επισκεπτών καθίσταται αδύνατη και ως εκ τούτου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες πρέπει να διανύσουν τουλάχιστον 45 χιλιόμετρα με προσωπικό τους κόστος. Γνωρίζουμε ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι καθημερινότητα πλέον στη ζωή μας, ωστόσο οι συναλλαγές με μικροπωλητές, όπου χρειάζονται μετρητά, και δεδομένου ότι η πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής είναι ηλικιωμένοι, η ανάγκη για μετρητά καθίσταται επιτακτική», τόνισε και πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο ΑΤΜ εξυπηρετεί τον ορεινό όγκο των Δημοτικών Ενοτήτων Ανδρίτσαινας και Αλίφειρας του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς και δημοτικές ενότητες όμορων Δήμων όπως η Δημοτική Ενότητα Είρας του Δήμου Οιχαλίας και η Δημοτική Ενότητα Ηραίας του Δήμου Γορτυνίας, δηλαδή καλύπτει στο σύνολο περισσότερα από 50 χωριά σε μια ακτίνα 50 χιλιομέτρων.

«Για την εξυπηρέτηση των πολιτών, το Αυτόματο Σύστημα Ανάληψης είναι άκρως αναγκαίο να λειτουργεί σωστά όλο το 24ωρο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (24/7/365). Ζητούμε λοιπόν, να επιλυθεί οριστικά ο εφοδιασμός του Συστήματος Αυτόματης Ανάληψης με μετρητά», σημείωσε.
Ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας, Μίλτος Γεωργακόπουλος, έκανε λόγο για εμπαιγμό που επιβαρύνει τον τοπικό πληθυσμό, αναγκάζοντάς τον να προβεί σε πρόσθετα έξοδα και ταλαιπωρία ακόμα και για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες.

«Ο κόσμος δεν έχει μετρητά για να καλύψει τις ανάγκες του εδώ και 15 ημέρες. Είναι εμπαιγμός αυτό που συμβαίνει από την πλευρά της διοίκησης της Τράπεζας. Μας είπαν αρχικά ότι έφταιγε το γεγονός ότι έπρεπε να αλλάξουν το ΑΤΜ και να βάλουν καινούριο. Τώρα έγινε αλλαγή και κανένας δεν μπορεί να μας πει με βεβαιότητα πότε θα ξαναβάλουν λεφτά στο ΑΤΜ. Κι αυτό συμβαίνει τώρα που είμαστε στη μέση του καλοκαιριού που έχουμε πάρα πολύ κόσμο και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε στα βασικά. Μην ξεχνάτε ότι μεγάλο μέρος πληθυσμού είναι ηλικιωμένοι και αντί να δίνουμε λύσεις για να μην ταλαιπωρούνται, τους επιβαρύνουμε», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος