FOLLOW US: facebook twitter

«Στοπ» στο αιολικό Πάρκο στο Σκιαδοβούνι

Ημερομηνία: 22-07-2022 | Συντάκτης:

-Αρνητικά γνωμοδότησε το δημοτικό συμβούλιο Αρχ. Ολυμπίας στους περιβαλλοντικούς όρους

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Aρνητικά γνωμοδότησε το δημοτικό συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Αιολικού Σταθμού Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στη θέση «ΛΕΙΨΟΥΤΑ – ΣΚΙΑΔΟΒΟΥΝΙ» ισχύος 31,5MW, το οποίο χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Λασιώνος.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σωτήρης Παπαηλιού, έπειτα από προφορική επικοινωνία με κατοίκους και φορείς του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και της τοπικής κοινωνίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο δήμος είναι ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και αποτελεί τουριστικό προορισμό έχοντας περιοχές χαρακτηρισμένες NATURA οι οποίες έχουν οπτική επαφή με τα σημεία που προτείνονται για τοποθέτηση των ανεμογεννητριών, αποτελούν αρνητικές παραμέτρους για την έγκριση της εγκατάστασης ενός τέτοιου έργου.

Παράλληλα, ο κ. Παπαηλιού επισήμανε πως ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει πολλά σημεία κηρυγμένα ως αρχαιολογικούς χώρους και κάποιοι από αυτούς όπως πχ Μυκηναϊκοί Τάφοι , Ιερά Μονή Νοτενών κ.τ.λ. γειτνιάζουν με την περιοχή παρέμβασης, ενώ και στην περιοχή εφαρμογής είναι έντονο το κτηνοτροφικό στοιχείο που επηρεάζεται από τέτοιου είδους παρεμβάσεις και η περιοχή είναι πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα, κατά συνέπεια θα επηρεαστεί αρνητικά η εξέλιξή της από τις ανεμογεννήτριες. H απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν ομόφωνη και ελήφθη εντός των χρονικών ορίων της διαβούλευσης για το συγκεκριμένο έργο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος