FOLLOW US: facebook twitter

Δέηση στη μνήμη των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος

Ημερομηνία: 11-03-2024 | Συντάκτης:

-Παρέστη ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος

Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Αθήνα, Λ. Μεσογείων 96), παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.

Στην τελετή παρέστησαν, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, οι οποίοι πραγματοποίησαν ομιλίες.

Ο κ. Υφυπουργός, στην ομιλία του ανέφερε:

«Είναι μια ημέρα μνήμης, συγκίνησης, είναι μια ημέρα τιμής. Τα λόγια δεν μπορούν να αποτυπώσουν το ηθικό και συγκινησιακό φορτίο της ημέρας. Είναι μια ημέρα που τιμούμε όλους εκείνους που έπεσαν στο καθήκον, στην πρώτη γραμμή, υπηρετώντας με αυταπάρνηση, με μεγάλη ικανότητα, υπηρετώντας τον πολίτη, υπηρετώντας ένα βασικό πυλώνα της δημοκρατίας μας, την ασφάλεια των πολιτών, υπηρετώντας την πατρίδα.

Ο πόνος είναι ανείπωτος, πάνω από όλα για τους οικείους αλλά και για όλους μας. Το φορτίο είναι πολύ βαρύ. Είμαστε όλοι υπερήφανοι γι αυτή τη μεγάλη πράξη η οποία αποτελεί και μεγάλη παρακαταθήκη. Το κενό είναι δυσαναπλήρωτο.

Σήμερα λοιπόν τιμούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους και αποτελεί πλέον για εμάς ένα ιερό καθήκον.  Αυτή η θυσία δημιουργεί ένα ιερό καθήκον, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε το ρόλο του αστυνομικού, να θωρακίσουμε το έργο του, κάνοντας ό,τι χρειάζεται, ενισχύοντας και δυναμώνοντας το ρόλο του, με εκπαίδευση, με σύγχρονο εξοπλισμό. Να κάνουμε όλους τους πολίτες να καταλάβουν το μέγεθος αυτής της θυσίας, ότι αυτή η θυσία δεν υπολείπεται σε τίποτα από οποιονδήποτε άλλον υπηρετεί την πατρίδα και χάνει τη ζωή του για την πατρίδα.

Και βέβαια να μην επιτρέψουμε όλοι εμείς να χαθεί άλλη ανθρώπινη ζωή αστυνομικού την ώρα του καθήκοντος.

Μόνο έτσι θα υπηρετήσουμε πραγματικά αυτή τη θυσία αυτών των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους πρόωρα πάνω στο καθήκον.

Αθάνατοι!»

Στη συνέχεια εκφώνησε λόγο ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Δεσμεύομαι ως Αρχηγός να μετασχηματίσω τον οργανισμό μας σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή αστυνομία, να εφαρμόσουμε βέλτιστες πρακτικές και αποτελεσματικές διαδικασίες, να εξοπλιστούμε με τα κατάλληλα μέσα, να δημιουργήσουμε δηλαδή ένα πλέγμα ασφάλειας που θα προστατεύει τον μάχιμο αστυνομικό από τον κίνδυνο που είναι συνυφασμένος με το λειτούργημα που επιτελεί».

Ομιλίες πραγματοποίησαν επίσης ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ανδρέας Βέλλιος, και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Ανθυπαστυνόμος Γρηγόριος Γερακαράκος.

Στο πλαίσιο της τελετής πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, την οποία χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Θρησκευτικού της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης – Αστυνόμος Β΄ π. Αλέξιος Κουρτέσης, ενώ στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών, που βρίσκεται στην είσοδο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Υπουργείου.

Σημειώνεται ότι, η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στη μνήμη των αστυνομικών που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια ένοπλων συμπλοκών, καταδιώξεων, τρομοκρατικών ενεργειών, καθώς και ατυχημάτων που συνέβησαν κατά την άσκηση των αστυνομικών τους καθηκόντων, από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1984.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος