FOLLOW US: facebook twitter

Δειγματοληπτικά τεστ κορονοϊού χθες στη ΔΟΥ Πύργου από τις Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ

Ημερομηνία: 06-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
Συνολικά ελήφθησαν 65 δείγματα βιολογικού υγρού και σε δύο μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα

Στην ΔΟΥ Πύργου βρέθηκε χθες το πρωί κλιμάκιο των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ που υπάγεται στον Εθνικό Οργανισμό Υγείας Πατρών και την 6η ΥΠΕ, προκειμένου να πραγματοποιήσει για καθαρά προληπτικούς λόγους, σχετικά τεστ για κορονοϊό σε  υπαλλήλους της Εφορίας, στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του covid19 στον γενικότερο πληθυσμό.

Έτσι, στον δεύτερο όροφο του κτιρίου της ΔΟΥ Πύργου το υγειονομικό προσωπικό της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ, έστησε το «στρατηγείο» του και άρχισε τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από τον φάρυγγα στην πλειοψηφία των εργαζομένων, καθώς όπως μας ενημέρωσαν η συμμετοχή στο τεστ ήταν εθελοντική και όχι υποχρεωτική και είχαν τη δυνατότητα να λάβουν συνολικά 65 τεστ. Τα αποτελέσματα θα βγουν σε δύο μέρες και θα ενημερωθούν γι’ αυτά όλοι οι συμμετέχοντες υπάλληλοι της Εφορίας, ενώ σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαμε από τον ΕΟΔΥ, τα δείγματα θα σταλούν προς εξέταση στην Πάτρα. Το τεστ έγινε τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και οι εργαζόμενοι της ΔΟΥ προσέρχονταν ανά δύο και όχι παραπάνω στον ίδιο χώρο.

Ο Δ/ντής της ΔΟΥ Πύργου κ. Μηνάς Παναγιωτίδης δήλωσε μιλώντας στην Πρωινή  ότι «το τεστ γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους κατόπιν αιτήματος μας, γιατί η Εφορία όπως ξέρετε είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες υπηρεσίες”

Ο Δ/ντής της ΔΟΥ Πύργου κ. Μηνάς Παναγιωτίδης, ήταν μάλιστα ο πρώτος που υποβλήθηκε στο τεστ και όπως δήλωσε μιλώντας στην Πρωινή «το τεστ γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους, γιατί η Εφορία όπως ξέρετε είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες υπηρεσίες καθώς εξυπηρετούμε πολίτες από όλη την Ηλεία, ακόμα και από την Ζάκυνθο που υπάγεται σε εμάς. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος ανησυχίας απλώς μετά την επιστροφή μας από τις διακοπές, επικοινώνησα με την Φορολογική υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και κατέθεσα  ως Δ/ντής της Δ.Ο.Υ Πύργου αίτημα για να εξεταστεί το προσωπικό της Εφορίας μας στο πλαίσιο ελέγχου διασποράς του ιού. Η συμμετοχή στο τεστ δεν είναι υποχρεωτική, ωστόσο η συμμετοχή και η ανταπόκριση των υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ ήταν μεγάλη και μάλιστα κάποιοι από τους εργαζόμενους που βρισκόταν σε άδεια, την διέκοψαν για να κάνουν το τεστ. Θεωρώ λοιπόν ό,τι μπορεί το τεστ να μην ήταν υποχρεωτικό, ωστόσο όταν κανείς έχει την ευχέρεια να το κάνει δωρεάν και μάλιστα στο χώρο εργασίας του χωρίς να τρέχει στα νοσοκομεία ή σε ιδιωτικούς φορείς, κανένας εργαζόμενος δεν θα έλεγε όχι. Αυτό φάνηκε και στην πράξη από την καθολική συμμετοχή των υπαλλήλων μας. Όλα λοιπόν πήγαν καλά σήμερα, ευχαριστούμε τον ΕΟΔΥ και την κινητή μονάδα του που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και αναμένουμε βεβαίως τα αποτελέσματα που όπως ενημερώθηκα θα τα έχουμε σε δύο μέρες και ελπίζουμε όλα να είναι καλά για να νοιώθουμε και εμείς προστατευμένοι και οι φορολογούμενοι που επισκέπτονται την Εφορία για τις φορολογικές τους υποθέσεις.

Να σημειώσουμε βεβαίως ότι έτσι κι αλλιώς στη Δ.Ο.Υ Πύργου από τη στιγμή που το προσωπικό επανήλθε μετά τ» lockdown στις θέσεις τους, στην είσοδο της Εφορίας γίνεται προληπτικά θερμομέτρηση στους πάντες και ελέγχεται ο αριθμός των ατόμων που μπαίνουν στην υπηρεσία, προκειμένου να μην υπάρχει συμφόρηση στις υπηρεσίες, ενώ όλοι οι εισερχόμενοι καθώς και οι εργαζόμενοι, υποχρεωτικά φορούν μάσκα, ενώ παντού υπάρχουν αντισηπτικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος