FOLLOW US: facebook twitter

Με δανεικά ασθενοφόρα λειτουργεί το ΕΚΑΒ στην Ηλεία! – Προβληματισμός κι από τα 5 κρούσματα σε διασώστες στο Αγρίνιο

Ημερομηνία: 06-10-2020 | Συντάκτης:
-Είμαστε στα όριά μας, τονίζει στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δυτ. Ελλάδας, Γ. Θεοδωρόπουλος

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα του ΕΚΑΒ στην Ηλεία, αφού εδώ και αρκετές ημέρες λειτουργεί με ασθενοφόρα «δανεικά» από την Αχαΐα! Τα πέντε οχήματα που αντιστοιχούν στον νομό, είναι ακινητοποιημένα με βλάβη στο συνεργείο, χωρίς να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα επισκευής και επανένταξής τους σε κυκλοφορία! Την ίδια στιγμή, αυξάνεται η πίεση στο προσωπικό, καθώς χθες διαπιστώθηκαν πέντε διασώστες από το ΕΚΑΒ Αγρινίου με κορονοϊό, ενώ αναμένονται αποτελέσματα για άλλους πέντε. Αν βγουν και αυτά θετικά, τότε οι βάρδιες θα δυσκολέψουν πάρα πολύ για τη Δυτική Ελλάδα, αφού θα πρέπει να βρεθεί λύση εκ των έσων, με αναπόφευκτη επιβάρυνση των διασωστών και των τριών νομών.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, το ΕΚΑΒ πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό και οχήματα, διότι λειτουργεί στα όριά του και θα δυσκολευτεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός νέου κύματος διασποράς του κορονοϊού.

«Ο στόλος του ΕΚΑΒ έχει ανάγκη από ενίσχυση, διότι από τα 52 ασθενοφόρα, τα 19 είναι ακινητοποιημένα με βλάβη. Λειτουργούμε στα όριά μας, τόσο στα οχήματα όσο και στο προσωπικό. Αν έρθει δεύτερο κύμα κορονοϊού, και ειδικά αν “χτυπήσει” τους διασώστες μας, τότε δεν ξέρουμε αν θα είμαστε έτοιμοι και αν θα μπορέσουμε  να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες των πολιτών. Το κράτος πρέπει άμεσα να μας βοηθήσει με την πρόσληψη διασωστών και με νέα ασθενοφόρα. Εφόσον ο ιός μπήκε στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ, υπάρχει έντονη ανησυχία ότι μπορεί να μας επηρεάσει», τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος προσθέτοντας ότι μια μαζική καραντίνα στο προσωπικό του ΕΚΑΒ μπορεί να έχει απρόβλεπτες επιπτώσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος