FOLLOW US: facebook twitter

Δάνειο 5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού

Ημερομηνία: 09-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Εγκρίθηκε το αίτημα του δήμου Ήλιδας από το Ταμείο Παρακαταθηκών 7 Δανείων

Στη σύναψη δανείου ύψους πέντε εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκων& Δανείων θα προχωρήσει ο δήμος Ήλιδας, προκειμένου να υλοποιήσει την αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ήλιδας, η δημοτική αρχή επιδίωξε τη σύναψη δανείου πέντα εκατ. ευρώ και από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank,Alphabank) με έγγραφο αίτημά του από τον Δεκέμβριο του 2020, ωστόσο απάντηση θετική έλαβε μόνο από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

«Εφόσον, υπάρχει απροθυμία από την αγορά για δανειοδότηση του Δήμου, προτείνω να προχωρήσουμε στην λήψη απόφασης για σύναψη δανείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφο – απάντηση του Ταμείου, όπου αναφέρονται οι όροι και οι προϋποθέσεις δανειοδότησης του Δήμου για το έργο της Αναβάθμισης του δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου», ανέφερε ο κ.Λυμπέρηςκαι στη συνέχεια κατέθεσε το πλαίσιο του Ταμείου με τους όρους υπό τους οποίους μπορεί να χορηγήσει το δάνειο.

Αξίζει να επισημανθεί πως το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων ανέλαβε πρωτοβουλία βάσει προγραμματικής σύμβασης με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) προκειμένου να συμβάλει στην πραγματοποίηση των επενδύσεων της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού με ασφάλεια, ταχύτητα και οικονομικό όφελος για τους Δήμους. Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης παρέχει στους Ο.Τ.Α. (προτυποποιημένη μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης κλπ.), ώστε τα επενδυτικά τους σχέδια για ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού νακαταστούν επιλέξιμα δανειοδότησης.

Το δάνειο, όπως αναφέραμε, θα είναι ύψους πέντε εκατ. ευρώ και αναμένεται να αποπληρωθεί σε βάθος δεκαετίας, είτε με επιτόκιο σταθερό, 3,78% είτε με κυμαινόμενο 2,55% συν Euribor εξαμήνου ή δωδεκαμήνου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος