FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η πραγματικότητα στον 9ο Όμιλο

Ημερομηνία: 09-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής της περιόδου 2020-2021 ήταν ένα ιδιάζον, περίεργο πρωτάθλημα και οι λόγοι ήταν προφανείς, αφού το κυριότερο έγινε σε ένα γύρο. Είχε αναβολές αγώνων, λόγω της πανδημίας και για τον9ο όμιλο τελείωσε πιο αργά απ’ όλους τους άλλους ομίλους. Τέσσερις μόνον αγωνιστικές προ του καθολικού λοκντάουν και οι υπόλοιπες οχτώ μετά. Πρωταθλήτρια η Ζάκυνθος και δικαίως, ενώ υποβιβάστηκαν στα τοπικά η Αχαϊκή (στην ισοβαθμία), ο Πάμισος, το Ληξούρι, η Θύελλα και το Τσιλιβή. Αξίζει λοιπόν, να γίνει μια ενδελεχής ανασκόπηση για τις ομάδες που πήραν μέρος.

 


Δίκαια πρωταθλήτρια

Η Ζάκυνθος ήταν δίκαια πρωταθλήτρια, αφού τερμάτισε αήττητη (με 6 ισοπαλίες και 6 νίκες). Ο τερματοφύλακας Πατσογιώργος (από την Πιερία), ο Σούρμπης, ο Καλλιβωκάς, ο Κάρδαρης ήταν οι καλύτεροι και όλοι Ζακυνθινοί, ενώ οι ξένοι έδειξαν λίγα πράγματα και δεν έκαναν τη διαφορά.

 

 

Ο Κουλούρης

Ο σέντερ φορ του Αίαντα, Ηλίας Κουλούρης, με τα 12 γκολ που πέτυχε ήταν πολύτιμος για την ομάδα της Γαστούνης κι έκανε τη διαφορά, μαζί με τον Αντωνόπουλο, τον Βατσή, τον Δούλο και τα άλλα παιδιά! Μεγάλη εμφάνιση από την ομάδα και κατάκτηση της τρίτης θέσης πανάξια! Στο Θοδωρή Ανδριόπουλο και στο Λάμπη Κάρδαρη τα ευχαριστήρια. Πάντως, είχε εύκολο πρόγραμμα με 7 αγώνες μέσα και 5 έξω.

 

 

Τα Βραχνέικα

Κόντεψε να τα σαρώσει όλα ο Διαγόρας Βραχνεΐκων! Ήταν τρίτος στην κατάταξη αλλά δεν προλάβαινε. Ξεκίνησε με προπονητή τον Τσίκα, αλλά στο δρόμο άλλαξε ρότα. Ανέλαβε ο Ζήκος και η ομάδα έκανε πορεία πρωταθλητισμού! Κατέκτησε την δεύτερη θέση, πίσω από την πρωταθλήτρια Ζάκυνθο. Καλύτεροι ο τερματοφύλακας Μπαμπούνης και ο Βλασσόπουλος.

 

 

Οι… πασάδες

Τέταρτη θέση για τον Παναιγιάλειο που στην πορεία άλλαξε προπονητή, με τον Αιγιώτη Γκόλφη να διορθώνει την κατάσταση και τελικά η ομάδα του Αιγίου να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση. Έδωσε 6 αγώνες μέσα κι άλλους τόσους έξω.

 

 

Η «Μπάρτσα»

Ο Παμβουπρασιακός ήταν αντιμέτωπος με ένα άσχημο πρόγραμμα (πέντε εντός-επτά εκτός). Μία ήττα στο Διαβολίτσι κι άλλη μία στο Αίγιο (με κόντρα διαιτησία του περιβόητου Στάμου) έπαιξαν άσχημο παιχνίδι στην ομάδα, που σώθηκε χάρη στο διπλό την έσχατη αγωνιστική στη Ναύπακτο. Κορυφαίοι οι γηγενείς αδελφοί Πολίτη, Λιόσης, Νικολόπουλος και Λαθύρης!

 

 

Η έκπληξη

Η έκπληξη του ομίλου ήταν ο νεοφώτιστος Εθνικός Σκουλικάδου. Μια καλή-ως απεδείχθη ομάδα-με παίκτες πρώτης γραμμής, όπως ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος ο μέσος Νικολακόπουλος και ο αμυντικός Λαμπρόπουλος, που μαζί με τους υπολοίπους κράτησαν την ζακυνθινή ομάδα στην κατηγορία, με ισορροπία στα παιχνίδια (6-6).

 

 

Προβληματισμός στα σωματεία

Όπως έγραψε και στο ρεπορτάζ ο Κώστας Πλιάγκος, έντονος προβληματισμός υπάρχει στα σωματεία της Ηλείας, ενόψει του νέου πρωταθλήματος. Ο προβληματισμός φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία κίνηση για γενική συνέλευση και συγκρότηση νέων διοικητικών συμβουλίων. Υπάρχει σκεπτικισμός, η νέα διοίκηση της ΕΠΣΗ δεν έχει ασχοληθεί ως τώρα με τα μελλούμενα. Περιμένουν κι αυτοί τη Γενική Συνέλευση της 19ηςΙουλίου φαίνεται.

*Η Γ.Γ.Α. θα αποφασίσει σύντομα τους όρους που θα γίνουν τα τοπικά πρωταθλήματα, όμως ενόψει της αναμονής καλό θα είναι οι ποδοσφαιριστές να εμβολιαστούν.

 

 

Χάος στη Ζαχάρω

Χάος επικρατεί για δεύτερο καλοκαίρι στον Ολυμπιακό Ζαχάρως. Το γεγονός διεκτραγωδεί ο πρόεδρος (;) Γιώργος Μπάδας, ο οποίος όλο προτάσεις κάνει και λύση στο πολύπαθο σωματείο δεν βρίσκεται.

*Το πρόβλημα στον Ολυμπιακό είναι οξύ. Το χάος επικρατεί στα διοικητικά. Συνεχίζεται το πρόβλημα και να ξέρουν ότι το θέμα δεν λύεται από το Πρωτοδικείο. Στα τόσα προβλήματα ο δήμαρχος πρέπει να συγκαλέσει μία συγκέντρωση παραγόντων και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

 

 

Ναυάγιο

Σε «ναυάγιο» κατέληξε η προσπάθεια της Ζακύνθου στα μπαράζ. Έχασε φυσιολογικά και στην Αλικαρνασσό από τον Ηρόδοτο (2-0) και έμεινε εκτός νυμφώνος. Η ομάδα της Κρήτης πέτυχε την άνοδο, ακολουθώντας την Α.Ε. Κηφισιάς, αφού νίκησε Πανιώνιο και Ζάκυνθο και έμενε στο 0-0 με τη Ραφήνα. Έτσι, ο αγώνας της Κυριακής-τελευταία αγωνιστική- με την Κηφισιά θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα!

*Το είχαμε προβλέψει αυτό πριν αρχίσουν τα μπαράζ, υπολογίζοντας πολύ και τον Πανιώνιο, που έμεινε εκτός. Απογοήτευση κι αυτός. Στον όμιλο του Βορρά έχει βγει η Αναγέννηση Καρδίτσας και τη δεύτερη θέση διεκδικούν τρεις ομάδες (Ορφέας Ξάνθης, Καναλάκι και Ποσειδώνας Μηχανιώνας).

 

 

Οι μπαλκονόπορτες

Έχει μπει για τα καλά ο Ιούλιος. Είναι καρδιά του καλοκαιριού. Φούντωσαν οι ζέστες. Οι μπαλκονόπορτες της ΕΠΣΗ άνοιξαν διάπλατα για να μπει καθαρός αέρας. Προβληματισμός υπάρχει, όπως διαβάσαμε για τα πρωταθλήματα τα τοπικά. Σε αναμονή τα σωματεία. Η νέα Επιτροπή Πρωταθλήματος επί τω έργω, κατά δήλωση του προέδρου, Άρη!

*Αυτά και τα λέμε ξανά τον Αύγουστο… Καλά μπάνια…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος