FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Τεμπονέρας: «Απαιτείται πολιτική δράση και πλατιά συμμετοχή»

Ημερομηνία: 01-03-2022 | Συντάκτης:

Τις πολιτικές θέσεις και το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε μέσω zoom στην Γ.Σ της τοπικής οργάνωσης Πύργου στο Εργατικό Κέντρο ο Δ. Τεμπονέρας στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου



Η δυναμική συμμετοχή όλων των μελών στον προσυνεδριακό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη ενόψει του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που θα διεξαχθεί το διάστημα από 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου, είναι το προαπαιτούμενο για μια νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή, με στόχο έναν ισχυρό, σύγχρονο, συμμετοχικό, κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αυτό τονίστηκε κατά την διάρκεια της ανοιχτής Γενικής Συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ που διοργάνωσε την Κυριακή το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, η Ο.Π ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Πύργου, με κεντρικό ομιλητή το μέλος της Κ.Ε και της Επιτροπής Καταστατικού Διονύση Τεμπονέρα, όπου έγινε παρουσίαση των πολιτικών θέσεων και του καταστατικού. Ο κ. Τεμπονέρας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, αλλά μίλησε στην Γ.Σ live μέσω zoom.

Να σημειώσουμε ότι η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, θέτει νέα δεδομένα στην εσωκομματική συζήτηση για το μέλλον και την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ αναφορικά με τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο καταστατικό λειτουργίας του στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου, όπως η ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την βάση, από τα μέλη του κόμματος που θα διεξαχθεί μετά το Πάσχα, περίπου στις αρχές Μαΐου. Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα της υποεκπροσώπησης της περιφέρειας στα όργανα του κόμματος”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε “η συγκρότηση της ΚΕ, εφόσον αποφασιστεί από το Συνέδριο η απευθείας εκλογή από τα μέλη, να διεξαχθεί σε 13 ξεχωριστές περιφέρειες, που θα εκλέγουν αριθμό ανάλογο με τη δύναμη των μελών του κόμματος σε κάθε περιφέρεια”, γεγονός που έχει ικανοποιήσει κυρίως τα στελέχη και τα μέλη της περιφέρειας.

Την πολιτική εκδήλωση προλόγισε ο Συντονιστής της Ο.Π Πύργου Άγγελος Μαντάς και η αναπληρώτρια συντονίστρια Μίνα Γιαννόπούλου που τόνισαν ότι το Συνέδριο του κόμματος είναι μια κορυφαία διαδικασία που θα καθορίσει τις εξελίξεις στο μέλλον και που θα ισχυροποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, θα του δώσει μια νέα ταυτότητα γι’ αυτό και απαιτείται μεγάλη συμμετοχή και κατάθεση απόψεων στον προσυνεδριακό διάλογο. Επισήμαναν ακόμα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πιο επιβλαβής που γνώρισε η χώρα και πρέπει ο λαός με την ψήφο του να την στείλει στο περιθώριο. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός που κάλεσε τα μέλη και τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ενεργό δράση και πλατιά συμμετοχή στις προσυνεδριακές διαδικασίες.

Δ. Τεμπονέρας: «Βασικό ζητούμενο του Συνεδρίου η επαναφορά της πολιτικής

Αμέσως μετά πηρε τον λόγο ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας ο οποίος αρχικά σχολίασε την απόφαση Μητσοτάκη για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία την οποία έλαβε μόνος του χωρίς να το ζητήσει καν το ΝΑΤΟ, χωρίς να συγκαλέσει Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και χωρίς να ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όταν μάλιστα μετά από λίγες ώρες ο Ζελένσκι ζήτησε διαπραγματεύσεις με την Ρωσία! Τόνισε δε ότι είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τη χώρα που το έχει αποδείξει όχι μόνο στο θέμα της Ουκρανίας αλλά σε όλα τα επίπεδα.

Στη συνέχεια έκανε μια μακρά ανάλυση όλης της προεργασίας που έχει γίνει στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενόψει του Συνεδρίου και όσον αφορά τις προτεινόμενες αλλαγές στο Καταστατικό αλλά και σε ότι αφορά τα κείμενα προγραμματισμού αλλά και απολογισμού του κόμματος, ενώ όπως τόνισε ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην διαμόρφωση νέων ιδεών, στο ιδεολογικό κομμάτι που περιλαμβάνει θέσεις και απόψεις που θα χαράξουν την νέα πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ. « Η πάλη των ιδεών είναι ενεργή, διότι σήμερα λείπουν τα ιδεολογικά αντίβαρα. Βασικό ζητούμενο του Συνεδρίου- τονισε- είναι η επαναφορά της πολιτικής. Συντελούνται αλλαγές και γι αυτό απαιτείται τούτην την ώρα πολιτική δράση και συμμετοχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατορθώνει να αναδεικνύει ζωτικά ζητήματα Δημοκρατίας που μπορούν να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο».

Τέλος ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρώτιστο καθήκον από εδώ και πέρα είναι η διαμόρφωση μιας μεγάλης κυβερνητικής Αριστεράς. Αυτό απαιτεί πολιτική πλατφόρμα αλλά και νέο οργανωτικό μοντέλο κόμματος και τώρα είναι ανοιχτός ο σχετικός διάλογος με εμπεριστατωμένες προτάσεις. Τα μέλη καλούνται πλέον να αποκτήσουν σημαντική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων για τοπικά, περιφερειακά και κλαδικά θέματα. Γι αυτό και είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση και η συμμετοχή όλων στις διαδικασίες μέχρι το Συνέδριο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος