FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Καλαματιανός για το “Πάτρα-Πύργος”: «Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης προκαλούν»

Ημερομηνία: 17-01-2024 | Συντάκτης:

Ακόμη μια επικοινωνιακή φιέστα κενού περιεχομένου με αποδέκτες τους πολίτες της Ηλείας, επεφύλασσε η κυβέρνηση της ΝΔ. Με αυτάρεσκο ύφος, τα κυβερνητικά στελέχη που επιθεώρησαν τις εργασίες στον αυτοκινητόδρομο, δήλωσαν υπερήφανοι που το έργο προχωράει, προβλέποντας μάλιστα ολοκλήρωσή του το 2025.

Καλό θα ήταν, όμως, αντί να προκαλούν πανηγυρίζοντας, να σιωπήσουν. Και αυτό, γιατί το έργο θα ολοκληρωνόταν το 2023, αν δεν είχε «φροντίσει» η κυβέρνηση να το υπονομεύσει, ακυρώνοντας τελικά τις εργολαβίες το 2020, που ήδη το κατασκεύαζαν από το 2019.

Οι Ηλείες και οι Ηλείοι γνωρίζουν ποια είναι η αλήθεια.

Γνωρίζουν πως το έργο απεντάχθηκε το 2013 από την κατασκευή του συνολικού αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, με απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Γνωρίζουν πως το 2018, μετά από προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το έργο εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γνωρίζουν πως το 2019 ξεκίνησε να κατασκευάζεται.

Γνωρίζουν πως σύμφωνα με τις υπογεγραμμένες συμβάσεις που ήδη εκτελούνταν πριν ακυρωθούν από την κυβέρνηση της ΝΔ, θα ολοκληρωνόταν το 2023, χωρίς διόδια.

Γνωρίζουν πως οι κυβερνώντες δίχως διαγωνισμό, έδωσαν το έργο με απευθείας ανάθεση ξανά στους εργολάβους, που απαίτησαν την απένταξή του το 2013.

Γνωρίζουν πως «φόρτωσαν» το έργο με χρόνια καθυστέρησης και με επιπλέον κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που θα χρεωθούν οι πολίτες σε διόδια και αποζημιώσεις για εργολάβους.

Οι πολίτες της Ηλείας γνωρίζουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για το “Πάτρα-Πύργος”, δεν πείθονται και δεν παραπλανούνται από επικοινωνιακές φιέστες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia