FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αβραμόπουλος: «Το Επιμελητήριο είναι ο φάρος που δείχνει το δρόμο για την ανάπτυξη»

Ημερομηνία: 07-04-2023 | Συντάκτης:

Ουσιαστική και ειλικρινής συζήτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου με την Διοίκηση του ΕΒΕ Ηλείας:

Σύμπνοια και συναντίληψη για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Ηλείας και τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας, διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον Πρόεδρο και στελέχη του ΕΒΕ Ηλείας.

Το ερώτημα που ετέθη είναι, τι μέλλει γενέσθαι σε αυτό τον τόπο, όπου η επιχειρηματική και βιομηχανική δραστηριότητα, όπως και η μεταποίηση, έχει εδώ και δεκαετίες σταθερά φθίνουσα πορεία. Μια πορεία που οδήγησε στη σχεδόν πλήρη αποβιομηχανοποίηση της περιοχής.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην έλλειψη υποδομών, τις δυσκολίες στην προσβασιμότητα, την «απροσδιόριστη» ΒΙ.ΠΕ, στα κακώς κείμενα της Δημόσιας Διοίκησης, όλους δηλαδή τους παράγοντες που λειτουργούν ανασταλτικά για οποιαδήποτε επενδυτική πρωτοβουλία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, «το κλίμα για τον εν δυνάμει επενδυτή είναι από αφιλόξενο έως και εχθρικό».

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος απευθυνόμενος στον κ. Αβραμόπουλο τόνισε «καλωσορίζω τον Επίτροπο και πρώην Υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο, που έλκει την καταγωγή του από την Ηλεία, ο οποίος κοσμεί το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας με την παρουσία του. Στο λίγο διάστημα που βρεθήκαμε μαζί στο Επιμελητήριο, προσπαθήσαμε να του δώσουμε μία εικόνα για πώς βλέπουμε εμείς το μέλλον της Ηλείας, μέσα από τον επιχειρηματικό τομέα. Οι θέσεις του ήταν αντίστοιχες με τις δικές μας και πιστεύουμε ότι η συστράτευση των δυνάμεων θα μπορέσει να ανατρέψει τα σημερινά αρνητικά δεδομένα και πλέον να βρεθεί ο τόπος μας σε μία αναπτυξιακή πορεία. Αυτό θα είναι ωφέλιμο, όχι μόνο για την Ηλεία αλλά και για το σύνολο της εθνικής οικονομίας. Εύχομαι καλή επιτυχία στον ίδιο και θεωρώ ότι θα έχουμε πάντα τη δυνατότητα να ανταλλάσσουμε αυτές τις απόψεις για το καλό του τόπου μας».

Δ. Αβραμόπουλος: «πιστεύω στο μέλλον της Ηλείας»

Ο κ. Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε: « Να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο για τη φιλοξενία του στο Επιμελητήριο, το οποίο έχω επισκεφτεί πολλές φορές στο παρελθόν με άλλες ιδιότητες. Ήταν μία πολύ ουσιαστική και ειλικρινής συζήτηση.

Ξέρετε ανήκω στην κατηγορία εκείνων, που θέλουν να βλέπουν την αλήθεια κατάματα.

Η Ηλεία έχει πρόβλημα.

Η Ηλεία έχει όμως και τεράστιες δυνατότητες.

Η δική μου υποψηφιότητα είναι δική μου επιλογή, μόνο και μόνο επειδή πιστεύω ότι πρέπει να συνεισφέρω και εγώ στη συλλογική προσπάθεια, που ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό, για να βρει η Ηλεία τη θέση που της αναλογεί και της αξίζει.

Είναι ένας φοβερός τόπος, που, όπως έχω πει πολλές φορές, τον έχει προικίσει η ιστορία, ο πολιτισμός και η φύση.

Ήρθε όμως και η σειρά των ανθρώπων να την βγάλουν από την αφάνεια και την εγκατάλειψη».

«Εγώ πιστεύω στο μέλλον της Ηλείας – τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος – και μαζί με όλους τους άλλους, από όλους τους χώρους θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε να εγκαινιαστεί μια καινούρια περίοδος αισιοδοξίας και δημιουργίας.

Η ανάπτυξη είναι ο στόχος και βεβαίως η ενότητα όλων των δυνάμεων, διότι για να προχωρήσει αυτός ο τόπος μπροστά χρειάζεται όλους τους ανθρώπους του.

Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για διαίρεση, ούτε για διχασμό, γιατί μας ενώνει το κοινό όραμα.

Εξάλλου το κεντρικό μου σύνθημα είναι, η Ηλεία μπροστά.

Ό,τι και αν έχει γίνει, ακόμα και οι πικρίες του παρελθόντος, πρέπει να μείνουν πίσω.

Το Επιμελητήριο, είναι ο φάρος που δείχνει το δρόμο σε όλους μας για την ανάπτυξη της Ηλείας και εκπροσωπείται από άξιους ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και το έχουν αποδείξει με το να έχουν παραμείνει εδώ και να συνεισφέρουν στην οικονομία και στην πρόοδο της.

Έρχεται όμως και η σειρά τώρα της πολιτείας. Θέλω να πιστεύω πως θα κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις, ώστε πραγματικά σύντομα να δούμε να ανοίξει ένας αισιόδοξος ορίζοντας για τον τόπο μας»

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κώστας Λεβέντης, που στη σύντομη τοποθέτησή του τόνισε, πως οι «μαγικές λέξεις είναι σύνθεση και ενότητα, κάτι που λείπει από αυτόν το τόπο» και επισήμανε πως «η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου μπορεί να λειτουργήσει ως η μόνη διέξοδος διαφυγής προς τα εμπρός»

Για θέματα της τοπικής πολιτικής ιστορίας και της πορείας της βιομηχανίας και της επιχειρηματικότητας διαχρονικά στην Ηλεία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Επίτροπο, ο Διευθυντής του ΕΒΕ κ. Γιάννης Αντωνόπουλος και το επί σειρά ετών στέλεχος του Επιμελητηρίου κ. Νίκος Παναγιωτακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος