FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αυγερινοπούλου: Στη Βουλή το Πάτρα-Πύργος

Ημερομηνία: 02-11-2021 | Συντάκτης:

Στην τελική ευθεία περνά η ολοκλήρωση των νομικών διεργασιών, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η συνέχιση της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού ως προς το τμήμα Πάτρας-Πύργου. Η Κυβέρνηση κατέθεσε ήδη το φάκελο της «Γνωστοποίησης» προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αναβιώσει την προϋπάρχουσα σύμβαση παραχώρησης με την Ολυμπία Οδό, ενώ την Τετάρτη περνάει και από τη Βουλή.

Στο Νομοσχέδιο για την εκπαίδευση και εξέταση υποψήφιων οδηγών κατατίθεται υπουργική τροπολογία για το ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ. (…) σύμφωνα με την οποία καταργείται η απόφαση του Υπουργού Υποδομών με την οποία το Αναβαλλόμενο Τμήμα Πάτρα-Πύργος του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα εξαιρέθηκε από το αντικείμενο της Σύμβασης Παραχώρησης, προκειμένου να καταστεί εφικτή η υλοποίησή και ολοκλήρωσή τού υπό την Σύμβαση Παραχώρησης. Ο Αυτοκινητόδρομος Πάτρα−Πύργος− Τσακώνα χαρακτηρίζεται ως έργο υποδομής άμεσης προτεραιότητας και παρέχεται πλέον η δυνατότητα -με την υπό κρίση νομοθετική ρύθμιση- να υλοποιηθεί εντός του πλαισίου της οικείας παραχώρησης – ως ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός του- και να υλοποιηθεί το έργο, υψίστης σημασίας για την οδική ασφάλεια. Θα κατασκευασθεί με μικτή χρηματοδότηση από το Δημόσιο και μάλιστα με ανώτατο όριο το τίμημα που είχε επιτευχθεί μετά τις εκπτώσεις κατά τις 8 ακυρωθείσες διαγωνιστικές διαδικασίες, τον Παραχωρησιούχο με ίδια κεφαλαιακή συμμετοχή και από τραπεζικό δανεισμό.

Η κα Αυγερινοπούλου δήλωσε ότι: «Ακριβώς όπως δεσμευτήκαμε, η Κυβέρνηση προχωρά, άμεσα προς την υλοποίηση της κατασκευής του τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος, και μάλιστα με οικονομικούς όρους για την χώρα μας ευνοϊκότερους από ό,τι στο παρελθόν. Αυτή την εβδομάδα στη Βουλή νομοθετούμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις, έτσι ώστε μόλις λάβουμε την έγκριση και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, να ξεκινήσει ο αυτοκινητόδρομος. Η περιοχής μας, οι πολίτες μας δικαιούνται να διέρχονται στις οδούς μας με ασφάλεια. Η Κυβέρνηση μας είναι εδώ να την εγγυηθεί και να τη διασφαλίσει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος