FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αυγερινοπούλου: «Η συμπερίληψη και η ορατότητα των ατόμων με αναπηρία είναι ζήτημα δημοκρατίας, ισότητας, πολιτισμού»

Ημερομηνία: 23-05-2024 | Συντάκτης:

Στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Υποεπιτροπής για Θέματα των Ατόμων με Αναπηρία συμμετείχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Βουλευτής Ηλείας Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Άκης Σκέρτσος ενημέρωσε τα μέλη των Επιτροπών σχετικά με την υπό διαβούλευση Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 «Μια Ελλάδα με Όλους για Όλους».

Με αυτή την αφορμή, η κυρία Αυγερινοπούλου δήλωσε:

«Η Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 «Μία Ελλάδα με

όλους, για όλους» αποτελεί ένα εμβληματικό έργο για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και για την Ελλάδα και τους πολίτες της. Στόχος, η δημιουργία μίας κοινωνίας συμπερίληψης και ορατότητας και η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας με αναπηρία.

Με ιδιαίτερη χαρά ακούσαμε στη Βουλή την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής από τον αρμόδιο Υπουργό Επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσο και τις προτεραιότητες που περιλαμβάνει, όπως η προσβασιμότητα, η ανεξάρτητη διαβίωση, η πρόσβαση σε ποιοτικές δομές υγείας και η συμπεριληπτική εκπαίδευση.

Δεσμευόμαστε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να συνδράμουμε στην υλοποίησή της. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, ισότητας, πολιτισμού».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος