FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αυγερινοπούλου για την στελέχωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών

Ημερομηνία: 14-11-2023 | Συντάκτης:

Με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος επικοινώνησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ., Δ. Αυγερινοπούλου, για την στελέχωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών

Η έγκαιρη και επαρκής στελέχωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με το αναγκαίο προσωπικό ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Γιώργο Πουρναρά.

Δεδομένου του κομβικού ρόλου που έχει η Πυροσβεστική στη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου και στην προστασία των πολιτών από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες, η Δρ. Αυγερινοπούλου ενημερώθηκε αρχικά από τον κ. Πουρναρά για τη γενικότερη εικόνα που επικρατεί στο Σώμα από πλευράς προσωπικού και στάθηκε ιδιαίτερα στην Ηλεία, καθώς είναι μια περιοχή, όπου οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης είναι ήδη αισθητές.

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, η Δρ. Αυγερινοπούλου επισήμανε ότι η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας είναι καθοριστική παράμετρος για να θωρακιστεί ο φυσικός πλούτος και υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμων Πυροσβεστών, καθώς η Κυβέρνηση έχει εκδώσει το σχετικό ΦΕΚ, με τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αύξηση των οργανικών θέσεων.

Παράλληλα, έθεσε και το ζήτημα των συμβασιούχων και των εποχικών πυροσβεστών, ζητώντας να βρεθούν οι βέλτιστες εφικτές λύσεις. Από την πλευρά του, ο κ. Πουρνάρας τόνισε ότι ολοκληρώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την έκδοση της προκήρυξης το προσεχές χρονικό διάστημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia