FOLLOW US: facebook twitter

Κινηματογραφικές Βραδιές: «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί»

Ημερομηνία: 12-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

only-lovers

Οι Κινηματογραφικές Βραδιές σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας του Τζιμ Τζάρμους «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί», απόψε, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο.

Πρόκειται για μια ρομαντική και ειρωνική διασκευή του βαμπιρικού μύθου από έναν απολαυστικά cool Τζιμ Τζάρμους. Ηδονική χαλαρότητα, υπνωτιστικό τέμπο, παιχνιδιάρικη διάθεση, ένα στιλάτα σέξι πρωταγωνιστικό δίδυμο και ένα γεμάτο μπλουζ, έθνικ και ροκ εκπλήξεις σάουντρακ.

poster.psd

Σχετικά με το φιλμ:

Ηνωμένο Βασίλειο – Γερμανία – Γαλλία – Κύπρος – ΗΠΑ, 2013, Έγχρωμο

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Τζιμ Τζάρμους

Πρωταγωνιστούν: Τομ Χίντλστοουν, Τίλντα Σουίντον, Τζον Χερτ, Μια Γουασικόφσκα

Η ταινία «Μόνο Οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» (Only Lovers Left Alive), έκανε παγκόσμια πρεμιέρα  στο Φεστιβάλ των Καννών και είναι αντιπροσωπευτική της γραφής του Αμερικανού δημιουργού. Λειτουργώντας ως μια αλληγορία για τη συντροφικότητα, την τέχνη και την κατάσταση της ανθρωπότητας, ο Τζάρμους χρησιμοποιεί ως όχημα δύο ψυχές που δεν ανήκουν σε αυτό τον κόσμο για να μιλήσει γι’ αυτό που οι άνθρωποι αποκαλούν «παντοτινή αγάπη».

RZ6A9095.JPG

Σημείωμα του σκηνοθέτη:

«Το «Μόνο Οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» είναι μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα, τον Adam και την Eve. Το σενάριό μου είναι μερικώς εμπνευσμένο από το τελευταίο βιβλίο που εξέδωσε ο Mark Twain με τίτλο «The Diaries of Adam and Eve», αν και δεν έχει καμία άμεση αναφορά σε αυτό εκτός από τα ονόματα των χαρακτήρων. Αυτοί οι δύο εραστές είναι αρχετυπικά περιθωριακοί, κλασικοί μποέμ χαρακτήρες, εξαιρετικά ευφυείς και εκλεπτυσμένοι. Παραμένουν όμως απόλυτα εξαρτημένοι από τα ζωικά τους ένστικτα. Έχουν ταξιδέψει στον κόσμο και έχουν μοναδικές εμπειρίες, κυκλοφορώντας στις πιο σκοτεινές γωνιές της κοινωνίας. Και όπως συμβαίνει με την ερωτική τους ιστορία, έτσι και η άποψη που έχουν για την ανθρώπινη ιστορία πηγαίνει πίσω αιώνες ολόκληρους, γιατί συμβαίνει να είναι βαμπίρ.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος