FOLLOW US: facebook twitter

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι!

Ημερομηνία: 11-09-2023 | Συντάκτης:

Με ευχές και χαμόγελα ο αγιασμός χθες στα σχολεία της Ηλείας

Στο 3ο ΓΕΛ Πύργου «Pierre De Coubertin» και το 1ο Γυμν. Πύργου, βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

Με ευχές, χαμόγελα και αισιοδοξία και βεβαίως με τον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία της Ηλείας, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για εκατοντάδες μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του νομού.   Τα προαύλια γέμισαν χαρούμενες φωνούλες αλλά και αγκαλιές μεταξύ των συμμαθητών που συναντήθηκαν ξανά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ενώ τα «πρωτάκια», έκλεψαν για ακόμα μια φορά την παράσταση καθώς με έκδηλη αγωνία και άγχος προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη για αυτά μετάβαση από τα ανέμελα χρόνια του Νηπιαγωγείου στο μαγικό κόσμο της ανάγνωσης και της γραφής. Δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές ευχήθηκαν καλή πρόοδο στους μαθητές ενώ διάβασαν και την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας μεταφέροντας τις ευχές για μια δημιουργική χρονιά σε όλους. Κοντά στους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Πύργου «Pierre De Coubertin» και του 1ου Γυμν. Πύργου, βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος ενώ Δήμαρχοι, υποψήφιοι Δήμαρχοι, αιρετοί και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών καθώς και βουλευτές του Νομού παρέστησαν στις τελετές αγιασμούς σε σχολεία σε ολόκληρη την Ηλεία.

Στην πλειοψηφία των σχολείων, μοιράστηκαν τα βιβλία στους μαθητές ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας που θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αναμένεται κυρίως όσον αφορά τα Δημοτικά Σχολεία να ακολουθηθεί κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα. Σε Γυμνάσια και Λύκεια που τα λειτουργικά κενά είναι περισσότερα θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως οι μαθητές θα σχολάνε νωρίτερα.

1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Ο Στάθης Καννής στο 1o Γυμνάσιο Πύργου

3o Γυμνάσιο Πύργου

3o Γυμνάσιο Πύργου

ΕΕΕΕΚ Πύργου

Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου

Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας

Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου

Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου

Λύκειο Λεχαινών

Λύκειο Σιμόπουλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot