FOLLOW US: facebook twitter

«Χρυσή» η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό

Ημερομηνία: 22-08-2022 | Συντάκτης:

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

Η Ελίνα Τζένγκο κλήθηκε την φετινή σεζόν να διαχειριστεί την πίεση και το βάρος μιας μεγάλης επίδοσης. Η πίεση αυτή μπορεί να την κατέβαλε στο Όρεγκον, όμως, δεν έγινε το ίδιο στο Μόναχο. Η νεαρή αθλήτρια με βολή στα 65,81μ. κατέκτησε το  βράδυ του Σαββάτου το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Επιβεβαίωσε πως δικαίως χαρακτηρίζεται η ανερχόμενη αθλήτρια της Ευρώπης στο αγώνισμα. Η νεαρή ξεκίνησε με προσπάθεια στα 60,82μ., που ήταν ικανή να της εξασφαλίσει τουλάχιστον μια θέση στην πρώτη εξάδα και στη δεύτερη βολή έστειλε το ακόντιο στα 65,81 μέτρα. Η επίδοση της αυτή είναι η κορυφαία φέτος στην Ευρώπη και πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ23, αφού το προηγούμενο ήταν το 65.41μ., που κατείχε η ίδια από το μίτινγκ της Οστράβα. Η αθλήτρια επέλεξε να μην εκτελέσει την τρίτη της βολή, πέτυχε 59,40μ. στην τέταρτη, ήταν άκυρη στην πέμπτη και 64,57μ. στην έκτη. Η Τζένγκο πριν τρέξει στον προπονητή της Γιώργο Μποτσκαριώβ φίλησε τον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου κι έπειτα πανηγύρισε, με τους ήχους του Ζορμπά να παίζουν από τα ηχεία.

Η Τζένγκο την περασμένη χρονιά αγωνιζόταν στην κατηγορία Κ20 και κατέκτησε μάλιστα το χρυσό στο Ευρωπαϊκό και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Φέτος, μόλις στην πρώτη της χρονιάς στην κατηγορία γυναικών κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η χώρα μας έφτασε στα πέντε μετάλλια στη διοργάνωση, εκ των οποίων τα τέσσερα χρυσά και το ένα ασημένιο. Η Ελλάδα έχει φτάσει πλέον τα 34 μετάλλια στην ιστορία της στη διοργάνωση, ενώ η Τζένγκο χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο μετάλλιο στον ακοντισμό μετά το χρυσό της Μανιάνι το 2002 στο ίδιο στάδιο, το χρυσό το 1982 της Βερούλη στην Αθήνα και το χάλκινο της ίδιας διοργάνωσης, της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος