FOLLOW US: facebook twitter

Χρήστος Λούκος – Μια σύντομη ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης

Ημερομηνία: 15-04-2024 | Συντάκτης:

Εκδήλωση- διάλεξη στο ΣΙΝΕ ΑΣΤΡΟΝ για τον πολιτισμό και την παράδοση από τον Όμιλο Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών

Ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών φέροντας επάξια μια τεράστια πολιτισμική κληρονομιά προσκαλεί ξανά τον κ. Χρήστο Λούκο, ομότιμο καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για μια ιδιαίτερα γόνιμη συζήτηση στα Λεχαινά του πολιτισμού και της παράδοσης.

Για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και για την Καποδιστριακή περίοδο έχουν γραφεί, ιδιαίτερα τα τελευταία τριάντα χρόνια, μονογραφίες, άρθρα και βιβλία που μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό έρεισμα για μια προσέγγιση του ιστορικού αυτού φαινομένου υπό νέους όρους.

Ο κ. Χρήστος Λούκος, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τα βιβλία του Μια Σύντομη Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης, εκδόσεις Θεμέλιο, Αθήνα 2022 και ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: ΜΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, εκδόσεις Μ.Ι.Ε.Τ, Αθήνα 2022, καταθέτει τεκμηριωμένα τις επιστημονικές απόψεις του για τα ζητήματα αυτά, αποτέλεσμα μακροχρόνιας μελέτης.

Ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό για να παρακολουθήσουν την παραπάνω εκδήλωση και διάλεξη το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 19.00 στο Σινέ Άστρον στα Λεχαινά Ηλείας. Μαζί με τον Χρήστο Λούκο θα συζητήσει η Ευγενία Αδαμοπούλου, φιλόλογος – ιστορικός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia