FOLLOW US: facebook twitter

Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκίνησε η διαδικασία χορήγησης ενίσχυσης στα ελαιοτριβεία

Ημερομηνία: 16-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Οικονομία

Αφορά τους ελαιοτριβείς που επλήγησαν από τις πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2021

Δημοσιεύτηκε χθεςΤετάρτη 14 Δεκεμβρίου η κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέματη διαδικασία και προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης σε επιχειρήσειςεπεξεργασίας ελαιοκάρπου που υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες που επιτάθηκαν απότις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της χώραςτο καλοκαίρι του 2021 (ΦΕΚ Β’ 6352/14.12.2022).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδίου της Κυβέρνησης για τη στήριξη και την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού 2021. Η συγκεκριμένη διαδικασία ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος ένταξης στο εν λόγω σχήμα, μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ. Το μέτρο έχει προϋπολογισμό 1.480.000 ευρώ. Το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται μεταξύ 3.000 και 200.000 ευρώ και χορηγείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του Κανονισμού της ΕΕ περί ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (deminimis). Η ενίσχυση υπολογίζεται τυποποιημένα, σε συνάρτηση με το ύψος της μείωσης των εσόδων και της ποσοστιαίας διαφοράς αποτελεσμάτων προ φόρων μεταξύ του 2021 και συγκεκριμένης περιόδου αναφοράς,αφαιρούμενης της ενίσχυσης που έχει πιθανώς χορηγηθεί ήδη βάσει της 157866ΕΞ2021/09.12.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Β’ 5712). Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και όλους τους ενδιαφερομένους, προκειμένου να συμβάλουμε στην ανάκαμψη των πυρόπληκτων περιοχών».

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο αφορά τις επιχειρήσεις της Ηλείας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 2ας έως και 5ης Αυγούστου 2021.

Όσον αφορά στη διαδικασία υποβολής αίτησης, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που είχαν υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος κατά την προηγούμενη φάση, μπορούν να υποβάλουναίτηση για τη χορήγηση της ενίσχυσης στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/mybusinesssupport), έως και τις 23 Δεκεμβρίου 2022. Κατά την αίτηση, η επιχείρηση δηλώνει τα απαιτούμενα στοιχεία και πληροφορίες, καθώς και το ποσό που αιτείται να λάβει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος