FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς τέλος τα περιστατικά εκφοβισμού μεταξύ ανηλίκων…

Ημερομηνία: 05-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Ηλεία, Κοινωνία, Νέα

Απειλητικά μηνύματα θορύβησαν γονείς στον Πύργο

Χωρίς τέλος, φαίνεται πως είναι, τα περιστατικά εκφοβισμού μεταξύ ανηλίκων στην Ηλεία καθώς ακόμα μια σοβαρή περίπτωση, με απειλητικά μηνύματα αυτή τη φορά μέσω των social media, απασχολεί γονείς και εκπαιδευτικούς. Όπως αποκάλυψε χθες το ilialive πριν μερικές μέρες, μαθήτριες δημοτικού σχολείου του Πύργου δέχτηκαν στον προσωπικό τους λογαριασμό σε δημοφιλή πλατφόρμα, απειλητικά μηνύματα από ανήλικο που υποστηρίζουν πως πρόκειται για συμμαθητή τους. Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο ανήλικος στα μηνύματα που έστειλε, θορύβησαν τις μικρές μαθήτριες που ενημέρωσαν άμεσα τους γονείς τους, οι οποίοι σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι αποφασισμένοι να απευθυνθούνν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να ταυτοποιήσουν τον δράστη.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, οι μαθήτριες δέχτηκαν απειλητικά μηνύματα ενώ βρίσκονταν σε πάρτι τα οποία ανέφεραν ότι «θα σας σκοτώσω όταν βγείτε» συνοδευόμενα από βωμολοχίες και χαρακτηρισμούς.

Για το περιστατικό, υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των γονέων των μαθητών και αναζητούν το θύτη, ο οποίος υποστήριξε στις συνομιλίες ότι πρόκειται για συμμαθητή τους…

Η κατάσταση με το μπούλινγκ στις σχολικές κοινότητες και έξω από αυτές, έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο στην Ηλεία και απαιτούνται δραστικά μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου, όχι μόνο μέσα από την πραγματοποίηση ομιλιών και εκδηλώσεων σχετικά με τον εκφοβισμό και τη βία αλλά κυρίως με τη βοήθεια παιδοψυχολόγων που θα αναλάβουν να βοηθήσουν και να στηρίξουν θύματα και θύτες.

K.K


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος