FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

Ημερομηνία: 27-01-2023 | Συντάκτης:

Πτώσεις δέντρων στο Δήμο Πύργου- Περιορισμένες πλημμύρες σε Μυρσίνη και Μανωλάδα- Άντεξαν τα πυρόπληκτα

Χωρίς σοβαρά προβλήματα, παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που «χτύπησαν» και την Ηλεία και κυρίως τις ραγδαίες βροχοπτώσεις, κύλησε η χθεσινή μέρα στις περισσότερες περιοχές του Νομού.

Η εικόνα που διαμορφώθηκε χθες το πρωί, ήταν εκτεταμένες πτώσεις δέντρων σε χωριά του Δήμου Πύργου και κυρίως σε Αλφειούσα, Ανεμοχώρι και Χανάκια. Δέντρα έπεσαν λόγω των  θυελλωδών ανέμων στο δημοτικό οδικό δίκτυο και δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε η παρέμβαση τα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου η οποία παραμένει σε επιφυλακή.

Επίσης, μικρά προβλήματα, προκλήθηκαν και στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης. Στην περιοχή της Μυρσίνης αλλά και της Μανωλάδας σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε αγροτικές εκτάσεις, διαχρονικό πρόβλημα της περιοχής ενώ στο Κάστρο στο ύψος του γηπέδου υπήρξε καθίζηση του δρόμου.

Παρά την έντονη βροχόπτωση, οι πυρόπληκτες περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων δεν αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα και τα εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν ως τώρα γίνει απέδωσαν και συγκράτησαν τα νερά και σημειώθηκαν μόνο κατά τόπους μικροπροβληματα κυρίως με πτώση κλαδιών και όχι δέντρων. Τα οχήματα και τα συνεργεία Πολιτικής Προστασίας των δύο δήμων βρισκόταν σε ετοιμότητα και αντιμετωπίστηκαν εγκαιρα τα προβλήματα και βεβαίως επί ποδός ήταν και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος