FOLLOW US: facebook twitter

«Χέρι βοηθείας» από τη Ζαχάρω στην Κρέστενα

Ημερομηνία: 05-04-2023 | Συντάκτης:

-Διαδημοτική σύμβαση συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων

«Χέρι βοηθείας» θα δώσει ο δήμος Ζαχάρως στον όμορο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς συμφωνήθηκε η παροχή διοικητικής υποστήριξης άσκησης αρμοδιοτήτων υπηρεσίας δόμησης, προκειμένου να προχωρήσουν διάφορα τεχνικά έργα που έχουν βαλτώσει λόγω έλλειψης μηχανικών και άλλων ειδικοτήτων στην τεχνική υπηρεσία του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Σύμφωνα με τη σύμβαση διαδημοτικής συνεργασίας που υπεγράφη, ο δήμος Ζαχάρως αναλαμβάνει να υποστηρίξει τον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στην άσκηση αρμοδιότητας έκδοσης οικοδομικών αδειών και συναφών πράξεων και εγκρίσεων προβλεπόμενων εκ των κείμενων πολεοδομικών διατάξεων, καθώς και λοιπών διοικητικών πράξεων στα όρια της περιφέρειας του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Η σύμβαση θα έχει διάρκεια δύο ετών και οι όροι της μπορεί να τροποποιηθούν και να επεκταθούν με κοινή συμφωνία των συμβαλλομένων μερών ή αν στελεχωθεί και λειτουργήσει αυτοτελώς η αντίστοιχη υπηρεσία (Υ.ΔΟΜ.) στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Ο έλεγχος και η έκδοση των διοικητικών πράξεων θα διενεργείται εξ αποστάσεως, στην έδρα της Υ.ΔΟΜ. του Δήμου Ζαχάρως, δεδομένου ότι οι περισσότερες από τις παραπάνω πράξεις διενεργούνται πλέον ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος του ΤΕΕ, ενώ είναι δυνατή η προσωρινή μετακίνηση των αρμοδίων υπαλλήλων που διατίθενται με αυτήν, για την άσκηση των ίδιων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων και στην έδρα της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ζαχάρως, στις περιπτώσεις που αυτό κριθεί αναγκαίο (όπως πχ για την πρόσβαση και τον έλεγχο σε αρχειακό υλικό, διενέργεια αυτοψίας κ.λ.π.) πάντοτε όμως κατά την απόλυτη και αιτιολογημένη κρίση της Υ.ΔΟΜ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος