FOLLOW US: facebook twitter

Χάρισαν απλόχερα Ζωή!

Ημερομηνία: 17-03-2023 | Συντάκτης:

Με επιτυχία και συμμετοχή η εθελοντική αιμοδοσία Μουσικού Σχολείου και ΓΕΛ Βαρθολομιού

Με μεγάλη επιτυχία και εξιαρετική συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου, η Εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η παρέα της αγάπης και της αλληλεγγύης εκπαιδευτικών και μαθητών του ΓΕΛ Βαρθολομιού και του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού στέλνοντας το μήνυμα «Χάρισε ζωή, Μην προσπερνάς… κάνε τη διαφορά»!

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε από τις 10 το πρωί ως τις 1 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Βαρθολομιού με την στήριξη του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου όπου συγκεντρώθηκαν αρκετές πολύτιμες μονάδες αίματος που μπορούν να σώσουν ζωές συνανθρώπων μας. Το σημαντικό είναι επίσης ότι οι νέοι- μαθητές και μαθήτριες- αντιλαμβάνονται την σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας γι αυτό και η συγκεκριμένη δράση είναι πολύ σημαντική και ξεχωριστή, όχι μόνο ως πράξη προσφοράς, αλληλεγγύης και εθελοντισμού αλλά και γιατί διδάσκει στους μαθητές την αναγκαιότητα και τα οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας και ταυτόχρονα τους προετοιμάζει ως αυριανούς ενεργούς πολίτες.

Οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του Μουσικού Σχολείου και ΓΕΛ Βαρθολομιού, ευχαριστούν θερμά το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου , την γιατρό βιοπαθολόγο Έλσα Ζαχαριαδάκη, τη νοσηλεύτρια Φανή Λιακοπούλου και τον νοσηλευτή Γιώργο Βενιζέλο όπως και την επισκέπτρια υγείας από το Κ. Υ Γαστούνης Φανή Μαντή Φανή που στήριξαν όλη την διαδικασία της αιμοδοσίας και τόνισαν:

“Οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου μας και του Μουσικού Σχολείου, οι μαθητές/τριές μας, οι γονείς τους αλλά και συνδημότες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας έδωσαν λίγο από το αίμα τους και τον χρόνο τους για τους συνανθρώπους μας που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη! Για τη σχολική κοινότητα του ΓΕ.Λ. Βαρθολομιού και του Μουσικού σχολείου η αλληλεγγύη είναι ύψιστο χρέος και απόλυτη προτεραιότητα! Και αυτό το αποδείξαμε για μια ακόμη φορά με την συμμετοχή μας στην εθελοντική αιμοδοσία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος