Χάνεται και ο Μάρτιος για τον τουρισμό της Ηλείας
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”156417″ img_size=”full”][vc_column_text]Ακυρώθηκαν οι αφίξεις μαθητικών γκρουπ από το εξωτερικό
Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου
Παρότι η κυβέρνηση προγραμματίζει την έναρξη της τουριστικής περιόδου από τον Μάρτιο για το 2022, αυτή η απόφαση δεν φαίνεται να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα για την Ηλεία, αφού η Αρχαία Ολυμπία δείχνει να χάνει τον πρώτο μήνα της άνοιξης από πλευράς κρατήσεων και αφίξεων.
Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας, Βασίλης Τυλιγάδας, η πανδημία δεν επέτρεψε την άφιξη μαθητικών γκρουπ από το εξωτερικό, τα οποία παραδοσιακά ξεκινούν την επίσκεψή τους στην περιοχή από τα μέσα Φεβρουαρίου και κορυφώνονται τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.
«Δυστυχώς, αυτό που έχουμε ως τώρα είναι ακυρώσεις κρατήσεων από τα μαθητικά γκρουπ, χωρίς να ξέρουμε αν θα προγραμματίσουν εκ νέου πιθανή άφιξη αργότερα. Πρόκειται για ένα τουριστικό ρεύμα που παραδοσιακά κάλυπτε το 30% του τζίρου μας στην προ covid εποχή, το οποίο το χάνουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας. Υπάρχει αβεβαιότητα και δύσκολα θα αλλάξει κάτι, διότι ακόμα και τώρα να αποφάσιζαν να έρθουν τα μαθητικά γκρουπ από το εξωτερικό, χρειάζονται τουλάχιστον έναν με δύο μήνες προετοιμασία. Κατά συνέπεια χάνουμε τον Μάρτιο και φοβάμαι ότι θα χάσουμε και μεγάλο μέρος του Απριλίου, αν όχι όλο τον μήνα», τόνισε ο κ. Τυλιγάδας.
Σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση από τον Μάιο και μετά, προς το παρόν επικρατεί επιφυλακτικότητα και όχι αισιοδοξία, αφού καταγράφεται μεν ενδιαφέρον για επισκέψεις, αλλά δεν μετουσιώνεται και σε κρατήσεις.[/vc_column_text][vc_single_image image=”155277″ img_size=”full”][vc_column_text]«Προς το παρόν έχουμε ερωτήσεις. Μας παίρνουν τηλέφωνο ή στέλνουν μέιλ και ρωτάνε. Όμως κρατήσεις και προγραμματισμένες αφίξεις δεν έχουμε, οπότε υποψιαζόμαστε πως θα πάμε όπως και πέρυσι. Δηλαδή από Μάιο-Ιούνιο θα ξεκινήσει η σεζόν, εφόσον φυσικά δεν έχουμε κορονοϊό σε έξαρση. Το πρόβλημα είναι τα έξοδα τρέχουν, το ενεργειακό κόστος έχει εκτοξευτεί και έσοδα δεν υπάρχουν. Δεν είναι εύκολο για ένα ξενοδοχείο να κάνει την προετοιμασία του ώστε να ανοίξει, όταν έχει δουλέψει επί της ουσίας μόνο δύο μήνες τον χρόνο την τελευταία διετία», επισήμανε ο κ. Τυλιγάδας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]