FOLLOW US: facebook twitter

Κρύο και πανδημία «πνίγουν» το ΚΤΕΛ Ηλείας

Ημερομηνία: 27-01-2022 | Συντάκτης:

-Στο 70% η μείωση της επιβατικής κίνησης τις γιορτές και τον Ιανουάριο


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με το… αριστερό έχει ξεκινήσει η χρονιά για το ΚΤΕΛ Ηλείας, καθώς η πανδημία σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες έχει «βυθίσει» την επιβατική κίνηση, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τον ήδη χαμηλό κύκλο εργασιών της επιχείρησης.
Όπως ανέφερε στην Πρωινή ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηλείας, Σπύρος Παναγιωτόπουλος, η έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς επέφερε πτώση τουλάχιστον 60%, αφού δεκάδες πολίτες ακύρωσαν προγραμματισμένες μετακινήσεις φοβούμενοι τη διασπορά του ιού. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι καιρικές συνθήκες και επιβεβλημένη αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, περιόρισαν κι άλλο όλα τα δρομολόγια, είτε σχολικά είτε υπεραστικά, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό για τους επόμενους μήνες.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, γιατί ο συνδυασμός πανδημίας και καιρού έχει μειώσει πάρα πολύ την επιβατική κίνηση. Όπως είναι λογικό, ο κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει και περιορίζεται μόνο στις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις. Στη μετάλλαξη Όμικρον ήρθε να προστεθεί και ο καιρός, με αποτέλεσμα να έχουμε μειώσει όλα τα δρομολόγια. Είναι χαρακτηριστικό πως πέσαμε στα δυο δρομολόγια υπεραστικά από οκτώ που έχουμε κανονικά. Δυστυχώς η πτώση στις γιορτές αλλά και στον Ιανουάριο είναι 60 με 70% και δεν ξέρουμε πότε θα ανακάμψουμε. Πλέον οι ελπίδες μας έχουν μετατεθεί για το Πάσχα με την προσδοκία ότι ο κορονοϊός θα έχει περιοριστεί και δεν θα έχουμε νέες απαγορεύσεις», τόνισε στην «Πρωινή» ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε πως η επιχείρηση μέχρι τώρα έχει πάρει μόνο Επιστρεπτέα προκαταβολή, την οποία θα πρέπει να αρχίσει να αποπληρώνει εντός του 2022.

«Πήραμε μεν επιστρεπτέα ως Επιχείρηση, όμως θα πρέπει τους επόμενους μήνες να αρχίσουμε να την εξοφλούμε σταδιακά. Αυτό σημαίνει ότι το ΚΤΕΛ θα πρέπει να αυξήσει τον τζίρο του και να εμφανίσει κέρδη, κάτι που δεν ξέρω πότε θα γίνει. Ελπίζουμε να υποχωρήσει η πανδημία και ο κόσμος να αρχίσει να κυκλοφορεί. Θέλω να επισημάνω πως τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορονοϊού», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος