FOLLOW US: facebook twitter

Μπάντμιντον: Στο Σιδηρόκαστρο για το Ομαδικό της Α1 Εθνικής ο Φιλαθλητικός

Ημερομηνία: 24-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Για το μακρινό Σιδηρόκαστρο για μια ακόμη φορά αναχωρεί σήμερα Παρασκευή η αποστολή του Φιλαθλητικού στο τμήμα μπάντμιντον όπου θα μετέχει στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας.

Η ομάδα τη πόλης μας, η μοναδική ομάδα του νομού που αγωνίζεται στην υψηλότερη κατηγορία του αθλήματός της, πιστή στο ραντεβού της για μια ακόμη φορά. καλείται να εκπροσωπήσει τον νομό αλλά και την Πελοπόννησο στην ελίτ του ελληνικού μπαντμιντον. Το Ομαδικό πρωτάθλημα είναι μια διαφορετική διαδικασία αγώνων όπου εκεί επιλέγει ο προπονητής την αποστολή που θα στελεχώσει το αγωνιστικό τμήμα και θα πρέπει να αποτελείται βάσει κανονισμών από 4 Άνδρες και 4 Γυναίκες το πολύ. Δηλαδή γίνεται μια επιλογή από το πλέον καλύτερο έμψυχο υλικό  που μπορεί να εκπροσωπήσει το σωματείο σε αυτήν την διοργάνωση.

Οι 12 αυτές ομάδες που απαρτίζουν την Α1 Εθνική Κατηγορία κατόπιν κλήρωσης θα χωριστούν σε 3 ομίλους των 4 όπου θα παίξει σωματείο προς σωματείο όλοι μεταξύ τους. Οι 2 πρώτοι κάθε ομίλου μαζί με τους 2 πρώτους των άλλων ομίλων συγκροτούν μια 6άδα σωματείων που επίσης αγωνίζονται όλοι μεταξύ τους και από την οποία θα προκύψει βάση βαθμολογίας ο Πρωταθλητής Ελλάδος στο ομαδικό. Οι υπόλοιπες  ομάδες κάνουν το ίδιο και οι 2 τελευταίες στην βαθμολογία πέφτουν στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Τους στόχους και επιδιώξεις του Φιλαθλητικού σε αυτό το πρωτάθλημα μας ανέλυσε ο προπονητής του Παναγιώτης Τσόκος:

“Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο φέτος εμείς, δεδομένου ότι τα 4 από τα 6 παιδιά που έχουμε στην σύνθεσή μας σπουδάζουν και δεν έχουμε την δυνατότητα να προπονηθούν όπως πρέπει και φυσικά να τα παρακολουθώ εγώ στην προπόνηση. Παρόλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι ως ένα από τα ιστορικότερα σωματεία του ελληνικού μπάντμιντον να συμμετέχουμε παρά τα προβλήματα σε μια διοργάνωση που αποτελεί την ελίτ του αθλήματος. Κάναμε όσες μπορέσαμε προπονήσεις και έχουμε σαν στόχο πρώτα από όλα την παραμονή και μετά ότι καλύτερο προκύψει με σημαντικό παράγοντα και την κλήρωση που μπορεί να μας ευνοήσει ή το αντίθετο.”

Για αυτό το τουρνουά ο Παναγιώτης Τσόκος κάλεσε τους: Κυριάκο Κατσιαδράμη, Πλάτωνα Άγκο, Φώτη Λεβέντη, Παυλίνα Βλαχαντώνη, Αντωνία Βλαχαντώνη, και Ευγενία Βαγγέλη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot