FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα για τα εργαστήρια του Φεστιβάλ Ολυμπίας

Ημερομηνία: 24-11-2023 | Συντάκτης:

Σε  εξέλιξη οι “Λυρικοί Μικρομηκάδες” και η Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη, τα πρώτα εργαστήρια για παιδιά και νέους, από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που λειτουργούν ως προπομπός της  26ης διοργάνωσης. Για μια ακόμα χρονιά, εκατοντάδες παιδιά από όλη την Ηλεία, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν  και φέτος σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων, εκδηλώνοντας το ταλέντο, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, σε μια μεγάλη γκάμα εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν είτε σε χώρους του Φεστιβάλ είτε εντός των σχολείων.

Λυρικοί Μικρομηκάδες Νο3»

Ήδη την Παρασκευή αναχώρησε για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα η 15μελής αποστολή των παιδιών που παίρνουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Λυρικοί Μικρομηκάδες”, το οποίο διοργανώνουν από κοινού το Φεστιβάλ και η Εθνική Λυρική Σκηνή. Αυτή είναι η δεύτερη φάση του προγράμματος –η πρώτη πραγματοποιήθηκε στον Πύργο, στο θέατρο Απόλλων, στις 3,4 και 5 Νοεμβρίου– το οποίο πρόγραμμα έναν εντατικό κύκλο διαθεματικών εργαστηρίων μουσικής, λόγου και κινούμενης εικόνας, κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά εισάγονται δημιουργικά στον χώρο της όπερας και του κινηματογράφου. Με τη βοήθεια των υπεύθυνων των εργαστηρίων, θα φτιάξουν τη δική τους μίνι όπερα και θα την μετασχηματίσουν σε ταινία μικρού μήκους, στηριγμένη τόσο στις θεματικές, μουσικές και κειμενικές συμβάσεις του οπερατικού είδους, όσο και στα σύγχρονα ακούσματα και τις επιρροές των παιδιών που συμμετέχουν. 

Θεατρικό παιχνίδι από την Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ

Εν τω μεταξύ έφτασε στον Πύργο η πολυμελής αποστολή της Ομάδας Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ και  το πρωί της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου επισκέφθηκε το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο και το ΕΕΕΕΚ ενώ το απόγευμα επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Φέτος η Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ γίνεται προάγγελος του 26ου Φεστιβάλ, παρουσιάζοντας μέσα από το παιχνίδι, την κίνηση, τη μουσική και χάρτινους ανακυκλώσιμους κύβους το σήμα της 26ης διοργάνωσης. Θα παραμείνει στην Ηλείας έως και την 1η Δεκεμβρίου για να επισκεφθεί 18 δημοτικά και νηπιαγωγεία σε διάφορες πόλεις και χωριά: Πύργος, Ολυμπία, Πελόπιο, Επιτάλιο, Λάλα, Κακόβατος, Ώλενα, Ζαχάρω, Ν. Φιγαλεία, Γαστούνη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος