FOLLOW US: facebook twitter

Μπάντμιντον/Φιλαθλητικός: 6 μετάλλια στα Γλυκά Νερά- Πρωταθλητής Ελλάδας ο Κουρκούτας

Ημερομηνία: 12-06-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η απονομή του μονού με τα τρία παιδιά του Φιλαθλητικού στο βάθρο και τον Χάρη Κουρκούτα με το κύπελλο στα χέρια του

Νέες λαμπρές επιτυχίες για το τμήμα μπάντμιντον του Φιλαθλητικού είχαμε το Σαββατοκύριακο, αυτήν την φορά στα Γλυκά Νερά Αττικής, όπου ταξίδεψε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπάντμιντον κατηγορίας U13. Σε αυτό η ομάδα του Πύργου κατέβηκε με πολυπληθή αποστολή, την μεγαλύτερη του τουρνουά, αποτελούμενη από 11 αθλητές, γονιούς και τον προπονητή του συλλόγου Παναγιώτη Τσόκο.

Η αποστολή του Φιλαθλητικού στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα Γλυκά νερά.


Ο Χάρης Κουρκούτας είναι αυτός που ξεχώρισε και μετά από μεγάλη εμφάνιση και πολύ καλό μπάντμιντον ανεδείχθη πρωταθλητής Ελλάδος στο μονό στην κατηγορία αυτή. Ο Πυργιώτης αθλητής έδειξε πτυχές του ταλέντου του και την αγωνιστικής προόδου που τον διακρίνει που θα είναι τα εχέγγυα για περαιτέρω διακρίσεις στο μέλλον.

Εξαιρετικός, αγωνιζόμενος με περίσσιο πάθος και πιστοποιώντας την άνοδό του, ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο χάνοντας στις λεπτομέρειες να αγωνιστεί και αυτός στον τελικό με τον συναθλητή του.

Μεγάλη διάκριση και επιτυχία και για τον Τίτο Αντύπα που παίζοντας ώριμα και με εξαιρετικές αποφάσεις στο παιχνίδι του επίσης συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών στο μονό και πήρε το χάλκινο μετάλλιο κάτι που η δουλειά που κάνει όλον αυτόν τον καιρό το απαιτούσε.

Ασημένιο μετάλλιο είχαμε επίσης για το δίδυμο Χάρη Κουρκούτα και Δημήτρη Χριστοδουλόπουλο που έχασαν στις λεπτομέρειες με 2-1 σετ στον τελικό δείχνοντας ότι συνθέτουν ένα δυνατό ζευγάρι.

Επίσης δυνατό ζευγάρι το δίδυμο των Σπύρου Τυλιγάδα και Αντώνη Τράντα που αγωνιζόμενοι ωραία στις αλληλοκαλύψεις έφτασαν περήφανα ως το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό αγοριών.

Τέλος, μεγάλη επιτυχία θεωρείται και το χάλκινο μετάλλιο στο μεικτό που παρά τις ατυχίες κατάφερε το δίδυμο των Χαρά Πτεροπούλου και Τίτου Αντύπα που συνθέτουν και αυτοί ένα δίδυμο που αγωνίζεται χρόνια μαζί. 

Από τα αποτελέσματα ξεχωρίζουν οι 8άδες των Αντώνη Τράντα και Σπύρου Τυλιγάδα στο μονό, η 8άδα της πρωτοεμφανιζόμενης Βασιλικής Λιάττου στο μονό των κοριτσιών, που έδειξε έτοιμη για διακρίσεις στο μέλλον, η 8άδα των Φίλιππου Χριστοδουλόπουλου με τον Θανάση Κρεκουκιώτη στο διπλό, που δυστυχώς έπεσαν πάνω στο δίδυμο Τράντα-Τυλιγάδα και έτσι ένα εκ των δυο ζευγαριών του Φιλαθλητικού θα έμπαινε στα μετάλλια. Η 8άδα επίσης του διδύμου της Βασιλικής Λιάττου με τον επίσης πρωτοεμφανιζόμενο και ανερχόμενο Παναγιώτη Σκυλλάκο στο μεικτό.

Ο προπονητής του συλλόγου Παναγιώτης Τσόκος μας δήλωσε σχετικά: «Σαν αποτέλεσμα και συγκομιδή μεταλλίων και διακρίσεων μπορεί να πει κάποιος ότι πήγαμε καλά. Όμως σαν προοπτική και δεδομένου ότι ξέρω την δυναμική της ομάδας μου, μένω παραπονούμενος που για ατυχίες και συγκυρίες δεν καταφέραμε πολλά  περισσότερα. Τραυματισμοί, ιώσεις και το γεγονός ότι κάποια παιδιά δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την αποστολή, μας στέρησαν την δυνατότητα και περισσότερων και καλύτερων μεταλλίων. Ας είναι όμως. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Ευχαριστώ προσωπικά τους γονείς που ήρθαν και συνέδραμαν σε αυτήν την προσπάθεια».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia