FOLLOW US: facebook twitter

Μπάντμιντον/Φιλαθλητικός: 5 μετάλλια στο Πανελλήνιο στο Σιδηρόκαστρο

Ημερομηνία: 30-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με μια ακόμη επιτυχημένη εμφάνιση επέστρεψε από το μακρινό Σιδηρόκαστρο η αποστολή του Φιλαθλητικού στο μπάντμιντον. Εκεί διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο το πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάντμιντον U17 και Ανδρών -Γυναικών το οποίο ήταν να γίνει το Μάρτιο αλλά αναβλήθηκε τότε λόγω καραντίνας. Σε μια δύσκολή περίοδο και λόγω της αφόρητης ζέστης και με την απραξία να βαραίνει στις πλάτες των αθλητών του συλλόγου, ο προπονητής Παναγιώτης Τσόκος ξεκίνησε προετοιμασία για αυτό το τουρνουά από τις αρχές Ιούνη και 11 ηρωικοί αθλητές του συλλόγου με όνειρα και φιλοδοξίες δήλωσαν «παρών» στις προπονήσεις και δεν άφησαν την χρονιά να πάει χαμένη.

Ατυχος ο Κώστας Αναστασόπουλος που θα ήταν ο δωδέκατος της αποστολής στο Σιδηρόκαστρο αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός τον κράτησε πίσω και παρά τις προσπάθειες του ιδίου, του προπονητή του αλλά και του γιατρού του δεν κατέστη δυνατόν να συμμετέχει σε αυτό το σημαντικό τουρνουά.

Τα αποτελέσματα εξαιρετικά. Πρωταθλήτρια Ελλάδας στα U17 η Παυλίνα Βλαχαντώνη που παρουσιάστηκε ιδιαίτερα φορμαρισμένη, πήγε τα παιχνίδια της σε υψηλό τέμπο και έδειξε με την αγωνιστική της συνέπεια ότι είναι συνεχώς ανερχόμενη και μια από τις καλύτερες κοπέλες πανελληνίως. Στην Κατηγορία αυτή δίκαια πρωταθλήτρια χάνοντας μόνο ενα σετ από την αδερφή της στον τελικό.

Η Αντωνία Βλαχαντώνη επίσης έκανε ένα καλό τουρνουά και αν η καραντίνα δεν την είχε πάει λίγο πισω θα ήταν ακόμα πιο δυνατή. Ξεχώρισε για το ώριμο και μεστό παιχνίδι της σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και αφού έπαιξε ένα φοβερό ημιτελικό είχε την χαρά να αγωνιστεί με την αδερφή της σε εναν ακόμα τελικό αλλά αυτη την φορά πανελληνίου πρωταθλήματος. Πιο εύκολα ήταν τα πράματα για τα δύο κορίτσια στο διπλό. Είναι γνωστό ότι αποτελούν ένα από τα καλύτερα δίδυμα στην Ελλάδα και το πιστοποίησαν για μια ακόμη φορά κερδίζοντας πάλι το χρυσό μετάλλιο. Να θυμίσουμε εδώ ότι χρυσό είχαν πάρει και τον Φλεβάρη στο διπλό αγωνιζόμενες στην παραπάνω κατηγορία των U19 πράγμα το οποίο σημαίνει ότι εδώ είχαν πιο εύκολο έργο.
Στο Ανδρών γυναικών τώρα ξεχωρίζει το χάλκινο μετάλλιο της Ευγενίας Βαγγέλη στο μονό Γυναικών που έχει επανακάμψει στον σύλλογο που την ανέδειξε και δείχνει να είναι σε μια σταθερή ανοδική πορεία. Παρά τα προβλήματα λόγω εργασίας στην προπόνησή της, η παλιά πρωταθλήτρια του Φιλαθλητικού έκανε ένα καλό τουρνουά και έδειξε ότι μπορεί να ανέβει κι άλλο και να επανέλθει στα παλιά υψηλά στανταρντς.

Ένα ακόμη χάλκινο μετάλλιο ήρθε για τον Φιλαθλητικό στο μεικτό, όπου το δίδυμο της Ευγενίας Βαγγέλη με τον Γιάννη τον Λυμπέρη διέπρεψε και συνέθεσε ένα καλό δίδυμο κερδίζοντας μια καλή θέση και ένα ακόμα μετάλλιο. Είναι γνωστό ότι ο Γιάννης ο Λυμπέρης είναι ο καλύτερος παίκτης διπλού που διαθέτει ο σύλλογος και αν του βάλεις μια ικανή παίκτρια δίπλα όπως είναι η Βαγγέλη, σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι καλό.

Σημαντική όμως παρουσία και εμφάνιση είχαμε και από τα υπόλοιπα παιδιά του συλλόγου . Ξεχωρίζει η 8άδα της Αλεξάνδρας Αποστολοπούλου στο μεικτό και στο μονό που στις λεπτομέρειες δεν έφερε και αυτή ένα μετάλλιο στην πόλη μας, και η οκτάδα του Γιάννη του Αλεξόπουλου στο διπλό Ανδρών. Επίσης αγωνίστηκαν με καλή παρουσία οι: Βασίλης Βασιλόπουλος, Χαρούλα Βλαχαντώνη, Βασιλική Τόλια, Γεωργία Γαβρά και Κωνσταντίνα Θάνου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος