FOLLOW US: facebook twitter

Aύριο 28/7 αφιέρωμα στην Μελοποιημένη ποίηση από την Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”

Ημερομηνία: 27-07-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Αύριο Πέμπτη 28 Ιουλίου η μεγάλη εξ αναβολής λόγω των πυρκαγιών, συναυλία που διοργανώνει το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ δήμου Πηνειού


Αύριο Πέμπτη 28 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο Καβασίλων, θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στο δήμο Κρεστένων που-είχε αρχικά προγραμματιστεί για την περασμένη Κυριακή – μεγάλη συναυλία από την Λαϊκή Ορχήστρα «Μικης Θεοδωράκης» με ένα αφιέρωμα στη Μελοποιημένη ποίηση. Την μουσική βραδιά διοργανώνει το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο των πολιτιστικών του καλοκαιρινών εκδηλώσεων και του 10ου Φεστιβάλ δήμου Πηνειού, με ελεύθερη και πάλι είσοδο.

Ο Παναγιώτης Πετράκης, η Μπέτυ Καρλαύτη και ο Άγγελος Θεοδωράκης, θα παρουσιάσουν μαζί με την Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα και γνωστά λαϊκά αλλά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη.

Είναι γνωστός ότι ο μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη ήταν άρρηκτα δεμένος με την ποίηση. Ο ίδιος είχε επανειλημμένα δηλώσει πως με τη μουσική του επιδίωκε πάντα να υπηρετεί τον ποιητικό λόγο. Η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ιδρύθηκε πριν από 24 χρόνια από μουσικούς – συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Σήμερα απαρτίζεται από 10 καταξιωμένους μουσικούς, με τον Θανάση Βασιλά στη μουσική επιμέλεια και την Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην καλλιτεχνική διεύθυνση και συνεργάζεται με τραγουδιστές αναγνωρισμένης καλλιτεχνικής αξίας.

Έτσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια σπουδαία συναυλία από τους στενούς συνεργάτες του Μίκη, μουσικούς και ερμηνευτές, που θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο των μεγάλων ποιητών μας, όπου ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης «έντυσε» τα ποιήματά τους με τις μελωδίες του…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος