FOLLOW US: facebook twitter

Αξέχαστη Προσκοπική βραδιά στο Κτήμα Μερκούρη

Ημερομηνία: 21-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός
Τιμήθηκε από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων ο Β. Κανελλακόπουλος-Την Πυρά άναψε εθιμικά ο Δ. Σιμόπουλος

Μια  βραδιά που θα τη θυμούνται για πολύ,είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι δεκάδες Παλαιοί Πρόσκοποι, στο εξαιρετικό υπαίθριο χώρο στο ‘‘Κτήμα Μερκούρη” μέσα στην ομορφιά της φύσης που προσιδιάζει άλλωστε ,στον κατα κύριο χώρο δράσης τους..

Η πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης “Πυράς… Μνήμες”, ανήκε στην Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας -για 10η χρονιά που απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων για την εκεί φιλοξενία τους, τα αυστηρά μέτρα λόγω της πανδημίας, αλλά και τις πολυποίκιλες δραστηριότητές τους.

Στην αρχή το λόγο πήρε ο Αρχηγός της κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος,που μίλησε για το έργο  της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας  εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μέχρι τώρα πορεία και περιέγραψε  τον κοινωνικό και καθοριστικό  ρόλο και τους στόχους της Ένωσης. Τόνισε την εξαιρετική συμβολή του Δημάρχου  Πύργου που συνέδραμε  ουσιαστικά στην προσπάθεια αυτή ,καθώς και το Δασάρχη Πύργου .Επίσης τις ευχαριστίες όλων ,στο ”Κτήμα Μερκούρη” για την άψογη φιλοξενία, στο  ΙΙΕΚ ΣΜΑΡΝΑΚΗ τακτικό συμπαραστάτη, την συμβ/φο Ν.Φουφοπούλου, το κατ/μα wind Κ .Κονδύλη και τα στελέχη της Ομάδας Πύργου.

Ο  υπ/γος της ΕΠΠ κ.Ανδρέας Γιατράς,που είχε την επιμέλεια και τον συντονισμό,κάλεσε τον παλιο Πρόσκοπο κ.Βασίλη Κανελλακόπουλο,πρώην βαθμοφόρο και Προσκοπο Εθνους  να παραλάβει από τον Αρχηγό την τιμητική πλακέτα επιδίδοντας του την μπλούζα της Ένωσης. Συγκινημένος ο τιμηθείς αναφέρθηκε στις Αρχές και Ιδεώδη και το σημαντικό ρόλο στην προσωπική του πορεία και την  αφιέρωσε στον Αρχηγό του κ.Γιάννη Βαρουξη.

Το τελετουργικό ολοκληρώθηκε  με τον παραδοσιακή κύκλο γύρω από την Πυρά που άναψε εθιμικά ο πρώην Βαθμοφόρος και κάτοχος της ανώτατης  διάκρισης του Αργυρού Φοίνικα ,ο αστροφυσικός κ.Διον. Σιμόπουλος .

Συντελεστές του εξαιρετικού μουσικού μέρους που ακολούθησε ,ο  υπαρχηγος  της Ένωσης κ.Παν.Καλαμπρέζος[κιθάρα],συνεπικουρούμενος από τον Ηλία Κούκο [μπουζούκι],  καθώς και οι,Λάμπη Γάσπαρη[σαξόφωνο]. ,Κώστα Διαμαντόπουλο και Ρόζα Τσαγκαρουσιάνου [τραγούδια ] Επίσης  ερμήνευσαν  οι κ,κ. .Παύλος Μαλλιόπουλος,Χρ.Νάνου,Χαρά Σκουλαρίκου,Κων.Σακκά,Γ.Μπαρτζοπουλου,Νίκος Παναγιωτακόπουλος  μαζί με όλους τους παρευρεθέντες. Την επιμέλεια των ηχητικών είχε ο κ.Τάσος Παυλίδης

Την επιτυχημένη αυτή Συνάντηση ”Πυράς Μνήμες” τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους,ο βουλευτής Ηλείας κ.Διον.Καλαματιανός,ο αντιδήμαρχος κ.Λάμπης Αριστειδόπουλος,ο Πρόεδρος της κοινότητας Σκαφιδιάς κ.Αντ.Αρβανίτης ο πρ.αντ/ρχης και βαθμοφόρος κ Παν.Μπράμος , ο Δασάρχης κ.Παν..Λάττας κ.α  .

Ήταν μια ανεπανάληπτη  βραδιά γεμάτη αναμνήσεις, βασισμένη στις Αξίες και τα Ιδανικά της Προσκοπικής Κίνησης σύμφωνα με το ρητό τους ΄΄Μια φορά Πρόσκοπος ,πάντα Πρόσκοπος΄΄…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος