FOLLOW US: facebook twitter

Αυγερινοπούλου: Ερώτηση στη Βουλή για την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των προσφυγικών εκτάσεων στη Γλύφα

Ημερομηνία: 11-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Την οριστική επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των προσφυγικών εκτάσεων στην κοινότητα Γλύφας του Δήμου Πηνειού αιτήθηκε με ερώτηση της στη Βουλή η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Στην ερώτησή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη, η κα Βουλευτής έκανε σύντομη ιστορική αναδρομή στη διανομή του αγροκτήματος Γλύφας στους ακτήμονες πρόσφυγες, στις δύο πράξεις παραχώρησης άνευ δημοπρασίας κοινόχρηστων εποικιστικών εκτάσεων που κατείχαν οι αιτούντες κάτοικοι το 2002 και το 2006, αλλά και στο υφιστάμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς, το οποίο κατά το μεγαλύτερο μέρος παραμένει σε εκκρεμότητα.

Η κα Αυγερινοπούλου, στην ερώτησή της, τόνισε την ανάγκη να δοθεί οριστική λύση σε αυτή την επί σειρά ετών κοινωνική εκκρεμότητα και ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να βρεθεί μια οριστική λύση και οι κάτοικοι να μπορέσουν να εξαγοράσουν ή να τους παραχωρηθούν οι εν λόγω εκτάσεις. Ζήτησε δε ειδικότερα να ενημερωθεί σχετικά με το αν η ρύθμιση θα μπορούσε να γίνει με ένα Νόμο στο πνεύμα του Ν. 1080/80 που προέβλεπε ανάλογη διαδικασία για τη θεμελίωση νόμιμου τρόπου κτήσεως της κατοχής της γης από τους ιδιώτες που έλκουν δικαιώματα από τη χρήση της.

Θυμίζουμε ότι η κα Βουλευτής έχει πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πέτσα, επί του θέματος με την τελευταία συνάντηση να έγινε αυτή την εβδομάδα, ώστε να βρεθεί η πλέον βέλτιστη νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των προσφυγικών εκτάσεων είτε με εξαγορά είτε με παραχώρηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος