FOLLOW US: facebook twitter

Αύριο η δίκη του αρνητή γονέα στον Πύργο – Απολογήθηκε ντυμένος… τσολιάς

Ημερομηνία: 27-09-2021 | Συντάκτης:

Αύριο Τρίτη, θα εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου η υπόθεση του αρνητή- γονέα που το μεσημέρι του Σαββάτου οδηγήθηκε στο αυτόφωρο ντυμένος τσολιάς, μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του, για παράβαση των μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Αθ. Κατσίμπελης.

Ο αρνητής- γονέας, οδηγήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου στα Δικαστήρια, ντυμένος τσολιάς και μάλιστα μετά την απολογία του, στην οποία εμφανίστηκε αμετανόητος για την απόφαση του να στέλνει στο σχολείο την 10χρονη κόρη του χωρίς μάσκα προστασίας, έλαβε τριήμερη προθεσμία και αφέθηκε ελεύθερος με τη δίκη να ορίζεται για αύριο Τρίτη. Μια σειρά γεγονότα, μεταξύ αυτών και οι απειλές που δέχτηκε μέσω των social media, ήταν οι αιτίες που οδήγησαν τον Διευθυντή του σχολείου στην κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς.

Ο Δικηγόρος του Διευθυντή, Θεόδωρος Αντωνόπουλος εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αρνητής γονέας, χαρακτηρίζοντας την «άκρως εσφαλμένη». «Ο Εισαγγελέας πρότεινε την διατήρηση της κράτησης του όμως το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Θεωρώ άκρως εσφαλμένη αυτή την απόφαση διότι είναι σίγουρο όπως και δήλωσε, ότι δε θα επιτρέψει στο παιδί του να πάει στο σχολείο και αυτό βεβαίως από μόνο του είναι ποινικό αδίκημα. Επίσης, δεν έδειξε οποιαδήποτε μεταμέλεια ενώ υπάρχουν και αναρτήσεις στο διαδίκτυο ανθρώπων του περιβάλλοντος του, που τον προτρέπουν να βλάψουν την σωματική ακεραιότητα του εκπαιδευτικού… Μου προξενεί θυμό και οργή μια τέτοια απόφαση που έναν δεδηλωμένο αρνητή της πανδημίας, έναν δεδηλωμένο εχθρό των πρωτοκόλλων που τάσσει το κράτος, τον αφήνει ελεύθερο».

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Αθ. Κατσίμπελης, μίλησε για τις απειλές που δέχτηκε μέσω του διαδικτύου και δήλωσε πως ότι δουλειά των εκπαιδευτικών και δική του δεν είναι να αντιπαρατίθεται με τους γονείς αλλά να συνεργάζεται μαζί τους για το καλό των παιδιών. «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τη μαθήτρια αλλά με το γεγονός ότι και οι δυο της γονείς έχουν ευθύνη. Το παιδάκι χειραγωγείται, λαμβάνει εντολές…».

Ο αρνητής γονέας Αλ. Μαγκότσος, επανέλαβε με δηλώσεις του ότι οι μάσκες δεν προστατεύουν και δεν έχουν καμία έγκριση και πιστοποίηση ενώ υπενθύμισε ότι είναι η δεύτερη μήνυση που του γίνεται από τον Διευθυντή του σχολείου για το ίδιο θέμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος