FOLLOW US: facebook twitter

Μαγικό εργοστάσιο γεμάτο εκπλήξεις!: Αύριο τα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου χωριού στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο

Ημερομηνία: 20-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός
Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr
-Καλικάντζαροι, ξωτικά, Αι Βασίλης θα υποδέχονται τους λιλιπούτειους επισκέπτες

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή που μετατρέπεται σε Μαγικό εργοστάσιο γεμάτο εκπλήξεις για την περίοδο των εορτών και η επίσημη έναρξη του, έχει προγραμματιστεί για το βράδυ του Σαββάτου.

Μια πρωτοβουλία, της δημοτικής αρχής και του Δ.Σ. της ΔΕΠ ΑΕ που μέσα σε ελάχιστο χρόνο, καταπιάστηκε με ένα δύσκολο πραγματικά εγχείρημα με μοναδικό στόχο να προσφέρει στην πόλη και κυρίως στα μικρά παιδιά, κάτι διαφορετικό τα φετινά Χριστούγεννα.

«Το χωριό των Καλικατζάρων» με δεκάδες δραστηριότητες για τα παιδιά καθημερινά στο χώρο του συνεδριακού, παιχνίδια, λούνα παρκ, μαγαζάκια και σχολικά παζάρια αλλά και μια σειρά αξιόλογες παιδικές εκδηλώσεις εκ των οποίων κάποιες σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και τη ΔΕΚΕΠ, δημιουργούν εορταστική ατμόσφαιρα στο Μαγικό εργοστάσιο!

Ο πρόεδρος της ΔΕΠ Α.Ε. Ανδρέας Αλεξόπουλος, παρουσίασε χθες το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και απεύθυνε πρόσκληση σε όλους τους Ηλείους, μικρούς και μεγάλους, να επισκεφθούν το πάρκο Ξυστρή και να διασκεδάσουν.

«Φέτος η καρδιά των Χριστουγέννων θα «χτυπήσει» στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή. Εκεί που η νέα δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ οραματίστηκε και υλοποιεί μέσα σε πολύ στενά χρονικά πλαίσια ένα μεγαλόπνοο σχέδιο: έναν χώρο που θα κάνει όλα τα παιδιά του Πύργου να νιώσουν μαγικά!!! Το «Μαγικό εργοστάσιο» είναι εδώ και ανοίγει τις πύλες του  το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 17.00. Στις 19.30 θα πραγματοποιηθούν τα λαμπερά εγκαίνια, η φωταγώγηση του δέντρου και όλα αυτά πλαισιώνονται από εορταστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Καθημερινά, και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου καλικάντζαροι, ξωτικά, Αι Βασίλης, είναι μόνο λίγοι από τους «οικοδεσπότες» του Μαγικού εργοστασίου που θα υποδέχονται τους λιλιπούτειους επισκέπτες. Παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα, κατασκευές, γράμματα, ζωγραφική, γλυκιές λιχουδιές είναι μόνο από τις λίγες εκπλήξεις!» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος και πρόσθεσε ότι ο εσωτερικός χώρος της αίθουσας των πολλαπλών εκδηλώσεων θα χωριστεί σε τέσσερις χώρους που θα φιλοξενήσει το «χωριό των καλικαντζάρων», παζάρι χριστουγεννιάτικων δώρων με τη συμμετοχή σχολείων του δήμου, κεντρική σκηνή για μουσικές, χορευτικές και θεατρικές εκδηλώσεις καθώς και περίπτερα επαγγελματιών για…γλυκιές και διασκεδαστικές εκπλήξεις».

Το χωριό των καλικαντζάρων

Στο «χωριό των καλικαντζάρων» θα υπάρχουν τέσσερα ξύλινα σπιτάκια όπου ειδικοί παιδαγωγοί θα ψυχαγωγήσουν τα παιδιά με ένα πλούσιο πρόγραμμα καθημερινών δράσεων. Από τις 17.00 έως της 21.00 καθημερινά τα παιδιά θα ζωγραφίζουν, θα κάνουν τα δικά τους στολίδια, θα διαβάζουν παραμύθια, θα κάνουν διαδραστικά παιχνίδια και ότι άλλο μπορούν να φανταστούν. Αργά το βράδυ και λίγο πριν πάνε για ύπνο οι….καλικάντζαροι, οι άνθρωποι του «χωριού» θα κερνάνε ένα χαλαρωτικό ποτήρι κρασί στους γονείς και συνοδούς των παιδιών.

Πλήθος εκδηλώσεων

Εκτός από τις σταθερές δράσεις στο «χωριό των καλικαντζάρων» που θα λειτουργεί καθημερινά, το πρόγραμμα του Μαγικού εργοστασίου εμπλουτίζεται με πλήθος εκδηλώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κάλεσμα του «εργοστασίου» ανταποκρίθηκαν άμεσα σχολεία, σύλλογοι, μουσικά σχήματα, σχολές χορού, παιδικοί σταθμοί κ.α προκειμένου να παρουσιάσουν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις και να συμβάλλουν  εθελοντικά σε ένα «μαγικό» αποτέλεσμα.

Από το Μαγικό εργοστάσιο όμως θα περάσουν γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς που θα παρουσιάσει τα αγαπημένα του παιδικά τραγούδια, οι «δικοί» μας Banda Morena αλλά και οι ακροβάτες και ξυλοπόδαροι X-Saltibagos.

Παιχνίδι παντού!

Τα Χριστούγεννα όμως στο “Μαγικό εργοστάσιο” δεν περιορίζονται μόνο στον εσωτερικό χώρο. Χρώμα, μουσική, λαμπερά φώτα, στολίδια και πολλά πολλά παιχνίδια θα στηθούν στον προαύλιο χώρο μεταφέροντας την γιορτινή ατμόσφαιρα σε όλη την περιοχή.

Επειδή όμως Χριστούγεννα χωρίς παιχνίδια και γλυκά δεν γίνονται, τόσο στον εσωτερικό όσο και εξωτερικό χώρο θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα επαγγελματιών με προϊόντα εναρμονισμένα στο πνεύμα των ημερών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος