FOLLOW US: facebook twitter

Άτυπα εγκαίνια στο έργο Ξυστρή με την έκθεση Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο»

Ημερομηνία: 13-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”77973″ img_size=”full”][vc_column_text]Το θεματικό πάρκο με θέμα: «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο» είναι η πρώτη δράση που φιλοξενείται από χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην εργοστασίου Ξυστρή. Είναι η πρώτη επίσημη εκδήλωση που εγκαινιάζει άτυπα την λειτουργία του χώρου που έχει πολύ συζητηθεί, ένα έργο που δαπανήθηκαν μεγάλα κονδύλια και επί της ουσίας ακόμα δεν έχει παραδοθεί στην τοπική κοινωνία. Το θεματικό πάρκο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στην έναρξη πραγματοποίησαν χαιρετισμούς ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Γιωργιόπουλος  ο δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής, ο πρώην δήμαρχος Πύργου κ. Παρασκευόπουλος, ο Διευθυντής της Δ.Α. Ηλείας, Ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης, η υπεύθυνη σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κα Ηλιοπούλου και ο πρόεδρος της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ κ. Ν. Χιώνης.

Εκ μέρους του Γραφείου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτ. Ελλάδας Ιγνάτιος Τριανταφύλου, ενημέρωσε τους επίσημους για το περιεχόμενο της έκθεσης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της εκδήλωσης σχολιάζοντας πως το διαδίκτυο μπορεί να είναι ευλογία, αλλά κρύβει και μεγάλους κινδύνους, ενώ τόνισε πως η νέα γενιά είναι σα να έχει γεννηθεί με ένα smartphone στο χέρι και εύκολη δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο. Σημείωσε δε πως τα παιδιά θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με τις κατάλληλες αντιστάσεις και τη γνώση για να αποφεύγουν τους κινδύνους. Σχολιάζοντας το χώρο της εκδήλωσης ανέφερε πως πρέπει επιτέλους οι πολίτες να έρχονται σε επαφή με το χώρο αυτό σε ένα έργο που αποτέλεσε όραμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, εντάχθηκε το 2013 και συνέχισε την υλοποίηση του η παρούσα δημοτική αρχή, λέγοντας πως η αυτοδιοίκηση έχει συνέχεια. «Κανένας δεν είναι μόνιμος στη θέση του, όμως τα έργα θα πρέπει να συνεχίζονται και να υπάρχει συνεργασία» σχολίασε και στάθηκε στο ότι η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας έχει χρηματοδοτήσει αυτό το έργο και στα όσα έχουν υλοποιηθεί εκεί, χαρακτηρίζοντας το χώρο ως μια ευχάριστη έκπληξη.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Μαρτζάκλης καλωσόρισε τους επίσημους φορείς και σχολίασε πως το ενδιαφέρον για την επίσκεψη στην έκθεση είναι μεγάλο με 650 παιδιά από την Ηλεία. Στάθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από την ΕΛ.ΑΣ. με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να ενημερωθούν τα παιδιά με σύγχρονο τρόπο για τους κινδύνους του διαδικτύου. «Σκοπός είναι να δημιουργήσει ένα γόνιμο προβληματισμό στα παιδιά και να παρέχει τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για να αντιμετωπίσουν περιστατικό bullying, ύποπτη αλληλογραφία και άλλους κινδύνους όπως να εντοπίζουν τον εθισμό τους στο διαδίκτυο και να μιλούν με τους γονείς τους και τους ειδικούς για να λάβουν την κατάλληλη βοήθεια που χρειάζεται» είπε μεταξύ άλλων.

Ο δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και αναφέρθηκε στη διείσδυση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου στη ζωή μας. Μίλησε με θέρμη για τον προκάτοχό του κ. Παρασκευόπουλο, αλλά και το έργο ανάπλασης του Ξυστρή, λέγοντας πως η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί τα άτυπα εγκαίνια του έργου.

Ο κ. Παρασκευόπουλος που κλήθηκε από τον κ. Λιατσή να απευθύνει χαιρετισμό, δεν έκρυψε τη χαρά του για την χρήση του έργου για καλό σκοπό. «Ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι κάτι επικίνδυνο για την κοινωνία, όπως και η απώλεια μνήμης είναι επικίνδυνο για την κοινωνία. Θα πρέπει με πολύ προσοχή να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο έργο, ίσως ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία αυτής της πόλης. Αποκτήθηκαν 35 στρέμματα μέσα στο σχέδιο πόλης και σχεδιάστηκε ένα τόσο μεγάλο έργο. Είναι ένα από τα εμβληματικά έργα της περιόδου 2007 – 2014 και είμαι ευτυχής που ολοκληρώνεται» σχολίασε και συμπλήρωσε πως η χρήση του έργου περιμένει τη δικαίωσή της, σύμφωνα με τα όσα οραματίστηκε η δημοτική αρχή επί θητείας του, συμπληρώνοντας πως στόχος του χώρου ήταν η δημιουργία μουσείου μεσογειακής διατροφής δίπλα στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το Θεματικό Πάρκο περιλαμβάνει τέσσερις βιωματικές – διαδραστικές δραστηριότητες, σχεδιασμένες με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο. Πιο συγκεκριμένα οι δραστηριότητες είναι: Τηλεπαιχνίδι τύπου buzzer, με αντικείμενο τον Εθισμό, κυνήγι Ερωτήσεων και παρουσίαση, με αντικείμενο του Κινδύνους του Διαδικτύου, τάπητα (έκτασης 20 τ.μ.), «Το Διαδίκτυο», που προσομοιώνει επιτραπέζιο παιχνίδι, Εργαστήριο ζωγραφικής.  Το Θεματικό Πάρκο θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του πρώην Εργοστασίου Ξυστρή στον Πύργο, με ελεύθερη είσοδο έως και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου από τις 8:30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Την πρώτη ημέρα επισκέφθηκαν την έκθεση 142 μαθητές από το 6ο δημ. σχολείο Αμαλιάδας, το 6ο δημ. σχολείο Πύργου και το δημ. σχολείο Επιταλίου, που όπως και οι άλλοι μαθητές θα μεταφερθούν με μέριμνα του ΚΤΕΛ Ηλείας. Το Θεματικό Πάρκο θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του πρώην Εργοστασίου Ξυστρή στον Πύργο, με ελεύθερη είσοδο, Τετάρτη έως και Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, τις ώρες 08:30:-14:00.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1544686053375-dfa909da-8233-0″ include=”77974,77975,77976″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot