FOLLOW US: facebook twitter

Αθωώθηκαν από το Τριμελές Πλημ/δικείο Ηλείας 2 αιρετοί για τα σκουπίδια του 2015-«Ήταν πάνω από τις δυνάμεις τους»

Ημερομηνία: 28-01-2022 | Συντάκτης:

-Ικανοποίηση από τη συνήγορο υπεράσπισης Μαρία Αλεξοπούλου


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


«Ήταν πάνω από τις δυνάμεις τους». Με αυτή τη φράση συνόδευσε ο ένας εκ των τριών δικαστών του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας την αθωωτική απόφαση για τον πρώην αντιδήμαρχο Πύργου, Βασίλη Σεϊντή, και τον πρώην πρόεδρο της ΤΚ Λαστεΐκων, Γιώργο Μπούρα, οι οποίοι κατηγορούνταν για το αδίκημα της υποβάθμισης περιβάλλοντος.

Η υπόθεση αφορούσε το 2015, όταν ο Πύργος και οι γύρω κοινότητες «πνίγονταν» από τα σκουπίδια και ορισμένοι ετεροδημότες υπέβαλαν μήνυση εξαιτίας της τοποθέτησης μεγαλύτερου αριθμού κάδων απορριμμάτων από τον τότε πρόεδρο της Κοινότητας και της μη τακτικής αποκομιδής των σκουπιδιών από τον τότε αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Το Δικαστήριο, έπειτα από πολύωρη ακροαματική διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκαν οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν το 2015 στον Δήμο Πύργου, με τα «βουνά» σκουπιδιών να έχουν κατακλύσει την πόλη και τις τοπικές κοινότητες, κήρυξε ομόφωνα αθώους «ελλείψει δόλου» τους δύο κατηγορούμενους, ενώ αξιοσημείωτη και η απαλλακτική πρόταση της Αντεισαγγελέως Πύργου, η οποία επισήμανε πως η τοποθέτηση επιπλέον κάδων στις τοπικές κοινότητες από τους Προέδρους, όχι μόνο δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι συνέβαλε στην περιβαλλοντική υποβάθμιση, αλλά στόχευε στην αποφυγή περαιτέρω μόλυνσης. Σε ό,τι αφορά την αδυναμία τακτικής αποκομιδής απορριμμάτων, τόνισε ότι πως η κύρια αιτία του φαινομένου ήταν η μη ύπαρξη χώρων νόμιμης εναπόθεσης των σκουπιδιών το 2015, κατάσταση για την οποία δεν ευθυνόταν κανένας εκ των δύο κατηγορούμενων αιρετών.

Η συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Μαρία Αλεξοπούλου, η οποία ανέπτυξε αναλυτικά στο Δικαστήριο την κατάσταση που επικρατούσε στον Δήμο Πύργο από το 2014 έως το 2016, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη μετά την ανακοίνωση της απόφασης και τόνισε ότι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Πύργου ήρθαν αντιμέτωποι με την δύσκολη κατάσταση που επικρατούσε το 2015, «πλην όμως με την κοινή προσπάθεια και υπομονή όλων καταφέραμε να αφήσουμε πίσω μας εκείνες τις άσχημες μέρες και να χαιρόμαστε πλέον έναν καθαρό Δήμο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος