FOLLOW US: facebook twitter

Αθώος ο Γ. Αργυρόπουλος για πρόκληση φθορών από αμέλεια για υπόθεση που αφορούσε την περίοδο της προεδρίας του στον Διαβαθμιδικό του Ερυμάνθου για τον αγωγό

Ημερομηνία: 22-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”66732″ img_size=”full”][vc_column_text]Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηλείας ο Γιάννης Αργυρόπουλος, ο οποίος κατηγορούνταν για το αδίκημα της πρόκλησης φθορών από αμέλεια για μια παλιά υπόθεση, την περίοδο που ήταν πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης Ερυμάνθου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Αργυρόπουλος θεωρούνταν υπεύθυνος για αμέλεια και παραλείψεις που προκάλεσαν τις ζημιές στον αγωγό του δικτύου ύδρευσης τον Ιούλιο του 2014 στην περιοχή της ΤΚ Μουριάς του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, προέκυψε ότι η βλάβη οφειλόταν σε κακούς χειρισμούς εργαζομένων και όχι στη μη συντήρηση του δικτύου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την αθώωσή του πρότεινε ο Εισαγγελέας της έδρας.

Την υπεράσπιση του κ. Αργυρόπουλου είχε αναλάβει ο δικηγόρος Γιώργος Βλαχαντώνης, ο οποίος παρέθεσε σειρά επιχειρημάτων με τα οποία κατέδειξε πού αναλογούν οι ευθύνες της ζημιάς και κατ΄επέκταση την αθωότητα του εντολέα του.

Ο Γιάννης Αργυρόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης και δήλωσε:

«Θέλω να τονίσω πρώτα από όλα ότι έχουν κάθε δίκιο να διεκδικούν αποζημιώσεις οι οικογένειες που επλήγησαν από τη ζημιά. Εγώ βρέθηκα κατηγορούμενος γιατί τότε έπραξα το καθήκον μου απέναντι στην ελληνική πολιτεία. Υπενθυμίζω ότι  το συγκεκριμένο έργο, για το οποίο δαπανήθηκαν 35 εκατ. ευρώ και το οποίο υδροδοτεί πάνω από 50.000 κατοίκους σήμερα στους δήμους Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας, κινδύνευε να απενταχθεί και θα καλούμασταν να επιστρέψουμε τα χρήματα αν δεν λειτουργούσε τον Ιούνιο του 2013, δηλαδή μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου.»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot