FOLLOW US: facebook twitter

Αστέρας-Δόξα Ν.Μανολάδας 0-2: Αρπακτικά στην Αμαλιάδα!

Ημερομηνία: 06-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Οι παίκτες της Δόξας πανηγυρίζουν το 0-1, που προήλθε από σέντρα του Παπαδάτου.

Η Δόξα Ν.Μανολάδας πέρασε από την έδρα του Αστέρα και δεν χάνει τη 2η θέση

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Η Δόξα Ν.Μανολάδας πέρασε νικηφόρα από την Αμαλιάδα με 0-2 το απόγευμα του Σαββάτου και πλέον πολύ δύσκολα θα χάσει τη 2η θέση καθώς απομακρύνθηκε 7 βαθμούς από τον τρίτο Αστέρα. Παράλληλα, μείωσε στους 3 βαθμούς την απόσταση από τον πρωτοπόρο Αίαντα.

Η ομάδα του Γιώργου Λαγού σκόραρε νωρίς, μόλις στο 10΄ έστω και με αυτογκόλ και στη συνέχεια ήλεγξε το ματς, με τον Αστέρα να θέλει αλλά να μην μπορεί με την απουσία του Ονουάτσι, που αποχώρησε από την ομάδα, να είναι εμφανής στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 96΄, διαμορφώθηκε το 0-2…

0-1 το ημίχρονο

Στο 10ο λεπτό, λοιπόν, οι «αετοί» ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ. Ο κορυφαίος της Δόξας, Ηλίας Παπαδάτος, σέντραρε από αριστερά και ο Γιαννόπουλος με κεφαλιά κρέμασε τον συμπαίκτη του γκολκίπερ, Κώστα Σταθόπουλο (αυτογκόλ) κι έγινε το 0-1.

Μετά το 25΄ ο Αστέρας άρχισε να γίνεται πιο επιθετικός και στο 31΄ λίγο έλειψε να γίνει είτε το 0-2 είτε το 1-1! Πώς; Αρχικά, ο Δημητρόπουλος έκανε το γύρισμα από δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Κουλούρη που πλάσαρε από κοντά και πλάγια, αλλά απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια ο Σταθόπουλος. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Αστέρας βγήκε στην αντεπίθεση, ο νεαρός Καραγιάννης έγινε αποδέκτης της μπάλας από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε, ωστόσο ο Κανελλόπουλος είπε «όχι» με τα πόδια.

Στο 37΄ το σουτ του Ζαφειρόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έπεσε και μπλόκαρε ο Κανελλόπουλος και το 0-1 ήταν το σκορ ημιχρόνου.

0-2 στο 96΄

Στην επανάληψη, ο Αστέρας είχε συντριπτικά την εδαφική υπεροχή, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητικός και η Δόξα έψαξε την αντεπίθεση, ούτε αυτή όμως έβγαινε με καλές προϋποθέσεις στην κόντρα. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες με καλύτερες στο 48΄ ένα συρτό απευθείας φάουλ του Έλιοτ, που απέκρουσε με υπερένταση στη δεξιά του γωνία ο Κανελλόπουλος και στο 73΄ ένα απευθείας φάουλ του Μπουρλάκη που απέκρουσε με τα πόδια ο Σταθόπουλος, με τη μπάλα να φτάνει στον Καλογερόπουλο, που από κοντά πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του β΄ μέρους.

Άλλες δύο μικροευκαιρίες έγιναν στο 80΄ μετά από κάθετη του Ντίαζ στο Χριστόπουλο και σέντρα-σουτ άουτ του τελευταίου και στο 85΄ ένα σουτ του Παπαδάτου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που μπλόκαρε εύκολα ο Σταθόπουλος. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Αστέρα να έχει ανέβει ψηλά για την ισοφάριση, οι παίκτες της Δόξας βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Γεωργόπουλος πάσαρε στον Παπαδάτο και αυτός από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Καλύτεροι από τους νικητές οι Παπαδάτος, Ιωάννου, Πολίτης, Μπουρλάκης και Κανελλόπουλος, ενώ από τον Αστέρα ο Ντίαζ, ο Σιούλας, ο Έλιοτ και ο Σταθόπουλος.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για την απώλεια του Προέδρου του Πανηλειακού, Χρήστου Χίτου.

Αστέρας: Σταθόπουλος, Χριστόπουλος, Φερνάντεζ, Σιούλας, Γιαννόπουλος (88′ Παρμάκης), Ντίαζ, Ζωγόπουλος (56′ Γαλάνης), Ζαφειρόπουλος (83΄ Χριστοδουλόπουλος), Μουρούτης (72′ Ι. Ντάβαρης), Καραγιάννης, Έλιοτ

Δόξα N.M.: Κανελλόπουλος, Δημητρόπουλος, Παπαδάτος, Πυρρής, Ιωάννου, Πολίτης, Κουλούρης (64΄ Λιούρης), Τσιρίκος (72΄ Μπλετσάκης), Παναγόπουλος (56′ Γεωργόπουλος), Μπουρλάκης, Καλογερόπουλος (77′ Χαβαριώτης).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος