FOLLOW US: facebook twitter

Άσκηση με σενάριο «Απειλή Βόμβας» στο Λιμάνι της Κυλλήνης

Ημερομηνία: 27-05-2020 | Συντάκτης:

Άσκηση επί  χάρτου με σενάριο “Απειλή Βόμβας” πραγματοποιήθηκε μετά από τρία χρόνια στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος o Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Λέντζας Ι. και τα μέλη του Δ.Σ. του, κ. Κακαλέτρη Γ., κ. Κεκάτος Δ., κ. Χαντζής Κ., ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγελάκος Π., η Λιμενάρχης του  Λιμενικού Σώματος Κυλλήνης κ. Ασημακοπούλου Β., η Διευθύντρια της Τελωνειακής Αρχής κ. Φιλτερα Κ., ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών κ. Φαλίδας Α.,  εκπρόσωπος της Αστυνομίας, εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας που εκτελεί δρομολόγια Κυλλήνης –Ζακύνθου/Κεφαλονιάς, και το σωματείο των Φορτοεκφορτωτών.

Κατά την διάρκεια της άσκησης ετέθησαν ερωτήματα από τους παριστάμενους και δόθηκαν οδηγίες για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε περιστατικό Απειλής Βόμβας. Σημαντική η συμβολή της Λιμενικής Αρχής σαν την κύρια Αρχή, που θα επιμεληθεί του θέματος, καθώς και την συνεργασία που πρέπει να έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, (ο Φορέας εκμετάλλευσης του λιμένα, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης – η Πυροσβεστική – η Αστυνομία – η Τροχαία – η Πολιτική Προστασία).

Η άσκηση διενεργήθηκε από τον Α Υπεύθυνο Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων και είναι μέσα στα πλαίσια των υποχρεώσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, σύμφωνα με τον Κώδικα ISPS part B -18.4 και 18.6 καθώς και του ν. 3622/2007.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος