FOLLOW US: facebook twitter

ΟΑΕΔ: Παράταση σε ανανεώσεις επιδομάτων και ΚΕΑ

Ημερομηνία: 27-05-2020 | Συντάκτης:

Παρατείνεται χωρίς διαδικασία ανανέωσης το ΚΕΑ και το επίδομα ενοικίου αλλά και χωρίς προσέλευση σε ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ για τα επιδόματα ανεργίας. Ειδικότερα δίμηνη παράταση προβλέπεται στην καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) και του επιδόματος στέγασης για όσων οι εγκριτικές αποφάσεις λήγουν τον Μάιο ενώ παρατείνονται τα επιδόματα ανεργίας για δύο μήνες για όσους η σχετική επιδότηση λήγει εντός Μαΐου.

Παράλληλα στο πλαίσιο καλύτερης εξυπηρέτησης των ανέργων οι διαδικασίες για την ανανέωση του δελτίου ανεργίας γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας στην παρακάτω διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ananeose-deltiouanergias

Ο ΟΑΕΔ έχει υλοποιήσει ένα εκτεταμένο σύνολο υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 40 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για ανέργους, εργαζόμενους, εργοδότες και επιχειρήσεις.

Η πρόσβαση νέων χρηστών στις περισσότερες από 40 διαθέσιμες e-υπηρεσίες γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τη χρήση των κωδικών του TAXISnet.

Η ανανέωση μπορεί επίσης να πραγματοποιείται με αυτοπρόσωπη παρουσία στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), αλλά συστήνεται η μη προσέλευση στα ΚΕΠ για τον περιορισμό των μετακινήσεων και την αποφυγή συγχρωτισμού.

Πηγή: dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος