FOLLOW US: facebook twitter

«Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο…»: Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων γιόρτασε την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης» το βράδυ του Σαββάτου στον Πύργο

Ημερομηνία: 26-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Η «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης» των Προσκόπων,  γιορτάστηκε σε μια ωραία εκδήλωση το Σάββατο το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του γνωστού κέντρου ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ στον Πύργο που οργάνωσε η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, παλιοί και εν ενεργεία πρόσκοποι αλλά και αυτοδιοικητικοί και υποψήφιοι,  σε μια βραδιά που περιλάμβανε αναφορές στο βαθύτερο νόημα της ημέρας αλλά και τραγούδι σκορπίζοντας το κέφι. Το συντονισμό της εκδήλωσης ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Ανδρέας Γιατράς.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης τονίστηκε η ανάγκη διάδοσης των ιδεών του προσκοπισμού και του εθελοντισμού στις οποίες εύστοχα αναφέρθηκε καταρχήν ο επιχειρηματίας κ. Κώστας Παναγιωτόπουλος ο οποίος υπήρξε πρόσκοπος στο 2ο σύστημα Πύργου και είναι νέο μέλος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων.Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στον ιδρυτή του προσκοπισμού Λόρδο Μπέηντεν Πάουελ και επισήμανε ότι σήμερα οι νέοι μέσα από τον προσκοπισμό έχουν την ευκαιρία να περνούν δημιουργικά τις ώρες τους, να ασχολούνται με τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό  χωρίς να είναι όμηροι των υπολογιστών.  Ακολούθως ο πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας  κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, ξεκίνησε το χαιρετισμό του  με το σύνθημα της Ημέρας «Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο” και  έκανε  αναφορά στα Ιδεώδη και Αξίες του Προσκοπισμού που είναι σημείο αναφοράς και κρίκος που ενώνει όλους όσους πέρασαν από τις ομάδες του , αναφερόμενος στην παράλληλη θετική επίδραση του στα κοινωνικά δρώμενα. Ευχαρίστησε δε  τα μέλη των Παλαιών, των Επιτροπών ,τους βαθμοφόρους και τους φίλους που  παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Ξεχωριστό χρώμα  στην εκδήλωση έδωσε η απαγγελία επίκαιρου ποιήματος από τον παλαιό πρόσκοπο κ.Κώστα Πέππα.

Στην συνέχεια ως είθισται, ακολούθησαν  βραβεύσεις των δημοσιογράφων Ελένης Παπαδοπούλου από την Πρωινή, Κώστα Αντωνόπουλου από την Πρώτη, του βαθμοφόρου της Ομάδας Προσκόπων Πύργου Δημ. Βασιλόπουλου, του διαχειριστή ιστοσελίδας Ασημάκη Μητρόπουλου, καθώς και του προσκοπικού στελέχους Παύλου Μαλλιόπουλου, ο οποίος με δική του πρωτοβουλία προσφέρει κτίριο στην οδό οδό Πατρών που θα χρησιμοποιηθεί ως εντευκτήριο της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων και το οποίο θα διαμορφωθεί κατάλληλα. Μετά τις βραβεύσεις ακολούθησε μουσική βραδιά από μέλη της Ένωσης Προσκόπων με ωραία και νοσταλγικά τραγούδια, τους Παύλο Αυγερινόπουλο, Γιώργο Μιχαηλίδη, Ζερμέν Ραμορανσόν, Τάκη Καλαμπρέζο, με τη συνοδεία του Παύλου Μαλλιόπουλου και του Νικου Σιάννη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος