FOLLOW US: facebook twitter

Ανοίγει τις πύλες της η σπουδαία έκθεση για την Ευζωνική Στολή από την Τετάρτη έως και τις 5 Μαρτίου στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή

Ημερομηνία: 26-02-2019 | Συντάκτης:

Ανοίγει τις πύλες της, την Τετάρτη η σπουδαία έκθεση «Η Ευζωνική Στολή- Η Ιστορική διαδρομή της μέσα από 40 έργα του Ιωάννη Μυλωνά, Δωρεά Αλ. Χαΐτογλου» στο θεματικό πάρκο Ξυστρή στον Πύργο.

Στη σημαντική αυτή στιγμή, που θα δώσει την ευκαιρία στους Ηλείους, μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν στη νεότερη ελληνική ιστορία όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από 40 ζωγραφικά έργα, αναφέρθηκαν ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας Βασίλης Καψής και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πύργου Νίκος Χιώνης.

«Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλές ημέρες και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την λειτουργία της έκθεσης που προβάλλει ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικό της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και ιδιαίτερα το σύμβολο της Ελληνικής υπερηφάνειας, την Ευζωνική στολή. Η συγκεκριμένη έκθεση είναι επίσης σημαντική και για το λόγο που έχει να κάνει με την ανάδειξη του χώρου που θα την φιλοξενήσει σηματοδοτώντας παράλληλα την έναρξη κι άλλων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο» επισήμανε ο κ. Χιώνης.

Ο κ. Καψής τόνισε ότι έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας με τον δήμο Πύργου, το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας και τη Δημοτική Επιχείρηση Πύργου ΑΕ ΟΤΑ.  «Ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Αρχαίας Ολυμπίας θέλω να τονίσω ότι είμαστε υπέρ των μεγάλων συνεργασιών που αναδεικνύουν την εξωστρέφεια, πάντοτε για το καλό όλων των κατοίκων της περιοχής μας και καταπώς θέλουμε να προβάλλουμε ένα σημαντικό κομμάτι ενός σπουδαίου τμήματος της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Η έκθεση θα περιλαμβάνει 40 ζωγραφικούς πίνακες που θα απεικονίζουν την εξέλιξη της Ευζωνικής στολής η οποία έχει συνδεθεί με όλα τα μεγάλα γεγονότα και τις μάχες που έχουν δοθεί από την Ελλάδα από το 1821 έως σήμερα».

Παράλληλα, τόνισε ότι ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να την επισκεφθούν αρκετά σχολεία του νομού, σημειώνοντας ότι οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από τις 9.30 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Η Έκθεση θα διαρκέσει  μέχρι την Τρίτη 5 Μαρτίου με δωρεάν είσοδο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος