FOLLOW US: facebook twitter

Αρχές του 2021 η βελτίωση της πρόσβασης στον ΧΥΤΥ

Ημερομηνία: 16-10-2020 | Συντάκτης:
Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ήλιδας το πρακτικό διαγωνισμού

Στις αρχές του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει το σημαντικό έργο της βελτίωσης και της κατασκευής των δρόμων πρόσβασης προς τον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, καθώς η οικονομική επιτροπή του δήμου Ήλιδας ενέκρινε ομόφωνα το πρακτικό διεξαγωγής του διαγωνισμού. Νέος προσωρινός ανάδοχος ανακηρύχθηκε η εταιρεία ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ με προσφορά μέσης έκπτωσης 42,12% επί του αρχικού προϋπολογισμού του έργου, πού ήταν 2,37 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ήλιδας, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και η συμβασιοποίηση του έργου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες. Το συγκεκριμένο έργο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για τη βιωσιμότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ηλεία, καθώς θα βελτιώσει την πρόσβαση των απορριμματοφόρων στον ΧΥΤΥ, περιορίζοντας αισθητά τις φθορές και τις βλάβες που προκαλούνται.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ήλιδας, Θανάσης Φουντάς, η τωρινή κατάσταση του οδικού δικτύου που οδηγεί στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς δεν είναι ικανοποιητική.

«Τη δεδομένη στιγμή, μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου αποτελείται από χωματόδρομους κακής ποιότητας. Στόχος μας είναι να γίνουν ασφαλτοστρώσεις και να βελτιωθεί αισθητά η πρόσβαση των απορριμματοφόρων στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, τα οποία συχνά υφίστανται βλάβες και φθορές. Είναι μια σημαντική παρέμβαση, προϋπολογισμού 2,37 εκατ. ευρώ, και υπολογίζουμε ότι μέσα σε περίπου τρεις με τέσσερις μήνες να έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να υπογραφεί η σύμβαση εκτέλεσης του έργου», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος