FOLLOW US: facebook twitter

Δ.Σ. Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας: «Να αξιοποιηθεί ο χώρος του ισογείου για να σωθούν τα βιβλία»

Ημερομηνία: 16-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Το Δ.Σ της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας κοινοποίησε στο δήμο Ήλιδας τις προτάσεις του για να αντιμετωπιστούν τα κτιριακά προβλήματα της Παπαχριστοπούλειου

Τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση των κτιριακών προβλημάτων της Βιβλιοθήκης  που «αναδείχθηκαν» ακόμα περισσότερο μετά το πέρασμα του Ιανού από την Αμαλιάδα κάνοντας τις άμεσες παρεμβάσεις στο κτίριο επείγουσες,  κατέθεσε το Δ.Σ της Παπαχριστοπούλειου προς τον δήμο Ήλιδας. Στις 21 Σεπτεμβρίου εκπρόσωποι του δήμου Ήλιδας είχαν παρευρεθεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της Βιβλιοθήκης για να συζητήσουν τα της αποκατάστασης του κτιρίου αλλά και όλων των αιτημάτων που ετέθησαν από το διοικητικό συμβούλιο, όπου είχαν δεσμευτεί ότι αρχικά θα αντιμετωπιστούν ενόψει χειμώνα οι επείγουσες παρεμβάσεις στο κτίριο και θα συνταχθεί ολοκληρωμένη μελέτη για την συνολική αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης για να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Το ΔΣ της Παπαχριστοπούλειου κατέθεσε λοιπόν στον δήμο Ήλιδας τις παρακάτω προτάσεις για την άμεση αντιμετώπιση των κτηριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Αναγνωστήριο της Π.Β.Α. με την αξιοποίηση του ισογείου:

«Πρόταση όλων των μελών του Δ.Σ είναι η αξιοποίηση της αίθουσας του ισογείου, αφού καθαριστεί, ευπρεπιστεί (υπόσχεση των εκπροσώπων του Δήμου) και τοποθετηθούν τα ράφια, τα οποία έχουν παραγγελθεί με την οικονομική συνδρομή του Ν.Π.Δ.Δ.«ΗΛΕΙΟΣ».

Η αίθουσα του ισογείου θα στεγάσει τμήματα της δανειστικής Βιβλιοθήκης, τα οποία αυτή τη στιγμή στεγάζονται στο Αναγνωστήριο και θα αξιοποιηθεί για δραστηριότητες και εκδηλώσεις, έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές που έχει υποστεί η ταράτσα και ευπρεπιστεί ο χώρος του Αναγνωστηρίου.

Με αυτόν τον τρόπο:

– προστατεύεται πνευματικό υλικό από τη διαρροή νερού τις βροχερές ημέρες με τρόπο μη χρονοβόρο και κοστοβόρο

– αποσυμφορείται το Αναγνωστήριο, το οποίο στεγάζει πολλά τμήματα

– υλοποιούνται οι δραστηριότητες και εκδηλώσεις σε ευπρεπέστερο και ανετότερο χώρο

– και το σπουδαιότερο δεν σταματά η λειτουργία του κτηρίου και ο πνευματικός ρόλος, για τον οποίο έχει κληροδοτηθεί » .

Διατέθηκε από τον δήμο Βιβλιοθηκονόμος αλλά όχι και καθαρίστρια

Να σημειώσουμε δε, ότι στην πρώτη κοινή σύσκεψη του Δ.Σ με τον δήμο Ήλιδας είχαν τεθεί ως επείγοντα και δύο ακόμα αιτήματα, το ένα ήταν η διάθεση βιβλιοθηκονόμου και το άλλο μιας καθαρίστριας, αφού  ακόμα και τα νερά που μπήκαν στο Αναγνωστήριο μαζεύτηκαν από εθελοντές.

Το πρώτο αίτημα έγινε αποδεκτό, ο δήμος Ήλιδας προχώρησε στην διάθεση Βιβλιοθηκονόμου στη Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας και μάλιστα το ΔΣ εξέδωσε και ένα ευχαριστήριο,  αλλά είναι ακόμα στον αέρα το θέμα της καθαρίστριας γι αυτό και επισημαίνουν ότι « Μαζί με την ευγνωμοσύνη μας, όμως, για το αυτονόητο, όπως η ύπαρξη βιβλιοθηκονόμου σε μια Βιβλιοθήκη, θυμίζουμε και την αυτονόητη ανάγκη για τήρηση των αναγκαίων προϋποθέσεων υγιεινής σε ένα χώρο που η επισκεψιμότητα αυξάνεται λόγω των υφιστάμενων κοινωνικών περιορισμών. Απαιτείται η τήρηση συγκεκριμένων όρων υγιεινής και δεν έχει διατεθεί άνθρωπος που θα επιμελείται αυτού του θέματος. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των προγραμμάτων της Βιβλιοθήκης, τα οποία στηρίζονται στον εθελοντισμό, αν δεν υπάρξει άμεσα φροντίδα του χώρου και καθαριότητα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος